Politiet rydder hashboder på Pusher Street

Københavns Politi har ved en aktion mod pusherne fjernet hashboder og flere kilo hash.

Politiet ryddede lidt over 40 boder i Pusher Street i morges og formiddags. Foto: Simon Gabriel Laugesen

Københavns Politi har lavet en større aktion på Christiania.

- I dag var der politiaktion i Pusher Street rettet mod sælgerne, hvor hashboderne blev ryddet og fjernet. Alle boder er kørt væk. Der blev beslaglagt cirka 5 kilo hash, cirka 4 kilo skunk med mere, skriver politiet på Twitter.

https://twitter.com/KobenhavnPoliti/status/943831418894942208?ref_src=twsrc%5Etfw

Over 40 boder fjernet i morges

Det var i morges og formiddags, at politiet fjernede lige over 40 hashboder på Christiania, fortæller Lars Karlsen, vicepolitiinspektør og leder af operativ specialafdeling ved Københavns Politi.

- Vi har haft dygtige folk med, som har betjent noget værktøj, og så har vi simpelthen skåret boder ned og fjernet dem, så de ikke skaber utryghed i Pusher Street, siger han.

- Der var så meget materiale, så vi har fyldt en lastbil og mere til med byggematerialer. De var bygget op i lægter og krydsfiner, siger vicepolitiinspektøren.

Aktionen skete roligt - nok fordi det skete i morges.

- Der var ikke så mange pushere. Der var et par stykker, og de forholdt sig i ro. Der var en enkelt, som ytrede sig højlydt og med ukvemsord mod politiet, hvorfor vedkommende er blevet sigtet for det, men det var ikke en hashpusher, siger Lars Karlsen.

Ro på banderne - nu indsats mod hash

Politiet har de seneste uger brugt mere tid på at bekæmpe hash-markedet, fortæller vicepolitiinspektøren.

Det skyldes, at der nu igen er ro på i forhold til bandekonflikten i Købehavn.

- I Københavns Politi har det været nødvendigt at fokusere på bandekonflikten og den fuldstændige utilladelige situation, der var ude på Nørrebro og i Nordvest. Da den har fundet et leje, har vi haft overskud igen til at håndtere Pusher Street, hvilket vi så har gjort, siger han.

For eksempel sigtede politiet i går 116 personer, der købte hash på Christiania. De kan se frem til en bøde.

https://twitter.com/KobenhavnPoliti/status/943775729006927873?ref_src=twsrc%5Etfw

Men selvom boderne i Pusher Street igen er blevet ryddet, så forsvinder hashsalget ikke fra Christiania.

- Det er køberne, der danner grundlaget for den organiserede hashhandel på Christiania, og så lang tid køberne bliver ved med at frekventere Pusher Street, vil der også været salg, og hvis de så bygger boderne op, så må vi håndtere det, siger han.

Mand med 1.000 joints gik ind i politibil

Udover at rydde boder i dag og uddele bøder til 116 personer for besiddelse af hash i går, har politiet - ved en tilfældighed - fået fat i mere.

- I går nat ville en hashhandler fra Christiania hurtigt hjem, og han satte sig i en taxa. Overraskelsen var stor, da han opdagede, at det var en politibil han var steget ind i. Betjentene var glade for at se ham, da han havde ca. 1.000 joints på sig, oplyser Københavns Politi på Twitter.

Manden kan nu se frem til en frihedsstraf, lyder det fra politiet.

Facebook
Twitter