Politiet rykkede ud: Stædig svanefamilie på afveje lukkede motorvej

For anden dag i træk forsøgte svaner med ællinger at forcere motorvejen på Fyn.

Sådan så det ud, da politiet fik dirigeret svanerne tilbage i sikkerhed igen. (© Fyns politi)

Solen står højt på søndagshimlen, og mange steder i landet bliver vejret nydt med

badevand
, is eller et koldt glas hvidvin. Rekreation når det er bedst.

Men ved Odense, på den fynske motorvej, opstod et drama af H.C. Andersen-eventyrlige proportioner i formiddags, da en svanefamilie forsøgte at krydse motorvejen i jagt på nye græsgange.

Målet var en ny sø. Midlet var små, skrøbelige svaneben. Rejsen var på tværs af en motorvej, da ungerne endnu ikke har lært at flyve.

Det kunne let være endt i svanesang, hvis ikke

bilister
og politiet havde taget handling. Fyns Politi modtog flere opkald om svanerne fra
bilister
, der kørte forbi.

Først holdt

bilisterne
tilbage for svanerne, før politiet kom og overtog opgaven med sikkert at få gelejdet svanefamilien med små, grimme ællinger sikkert over vejen.

Prøvede også i går

Rejsen på tværs af den Fynske Motorvej begyndte ifølge TV2 Fyn allerede i går, da Fyns Politi tweetede, at de havde måtte overtale et svanepar med unger om at droppe rejseplanerne.

Ifølge mediet er der nemlig tale om det selvsamme svanepar, for hvem rejsevejledningen i dag blev ændret. Efter at have fået dem af motorvejen, så trafikken kunne fungere, kontaktede Fyns Politi i eftermiddag Dyrenes Beskyttelse, der kom og hjalp med at få flyttet Danmarks nationalfugl fra motorvejen.

Svaneparret havde udset sig Glisholm Sø, og de kunne næsten finde vej helt selv, efter at trafikken var blevet holdt tilbage for dem, skriver TV2 Fyn. Det var vigtigt at få dem på plads, så de ikke igen ville forsøge at krydse motorvejen i løbet af hverdagene, hvor der ville være mere trafik.

Helt så godt gik det ikke et svanepar i Kokkedal, hvor to unger i dag blev kørt ned. Det oplyser Vejdirektoratet.

Der er åbenbart en generel

tendens
med dyr på motorvejen på Fyn i dag. Således har der også været en hest forbi den Fynske Motorvej. Den er dog forsvundet igen, oplyser Fyns Politi.

Facebook
Twitter