Tema Momsrytterne

Politiet: Sådan foregik millionsvindlen med fødevarer

I to af de tre selskaber, som står bag den formodede svindel, er der brugt udenlandske stråmænd.

Ifølge Københavns Vestegns Politi er momssvindel sket i forbindelse med import og videresalg af primært kyllingekød fra Holland. (Foto: Søren Thomsen © Colourbox (Arkivfoto))

De tre selskaber, som ifølge Københavns Vestegns Politi er centrale i en sag om moms- og skyldnersvig for 30 mio. kr., har alle haft en kort levetid.

Mindre end et år efter, de er blevet oprettet, er de enten begæret konkurs eller blevet tvangsopløst med en større momsgæld.

De tre selskaber har importeret fødevarer fra primært Holland, oplyser politikommissær og leder af sektionen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Vestegns Politi, Christian Jakobsen.

Momsrytterne

DR sætter fokus på organiseret og økonomisk kriminalitet – og ser nærmere på nogle af de netværk, der har rod i Danmark og tråde til hele verden. Følg med her på dr.dk hvor vi følger momsrytterne – og dem, der prøver at stoppe svindlen.

Gå til tema

Importen er momsfri, men når selskaberne sælger varerne videre i Danmark, skal der moms på, som selskaberne skal afregne til Skat.

Det har de efter politiets opfattelse ikke gjort, og statskassen er derved blevet snydt for 30 millioner kroner, vurderer Københavns Vestegns Politi.

Politiet har ved dagens aktion på fire adresser anholdt to personer, som har fremstået som stifter eller ansat i selskaberne.

Derudover er der i to af selskaberne anvendt udenlandske stråmænd. Ifølge politiet er det sandsynligvis sket for at sløre de reelle personer bag.

- Det er vores formodning, at den overordnede handel internationalt er særdeles godt organiseret, og at de to mænd, vi har sigtet i dag, er en del af den organisering, siger politikommissær Christian Jakobsen.

Politiet vurderer, at de to anholdte mænd har været i gang i mindst tre år.

gif