Politiet: Seks asylansøgere fængslet for flere end 70 indbrud

Politiet har anholdt yderligere tre asylansøgere i forbindelse med røverier og indbrud.

Seks personer i alderen 22 til 33 år sidder nu bag tremmer for ikke mindre end 70 indbrud og to hjemmerøverier. (© Iris)

Politiet har anholdt tre asylansøgere, som politiet mener står bag ikke mindre end 70 indbrud og to hjemmerøverier.

- De er blevet taget på fersk gerning, da de var i gang med at bryde ind i en privat beboelse, fortæller politiinspektør Karl Erik Yde Agerbo til DR Nyheder.

Anholdelserne kommer et par uger efter, at politiet anholdt tre andre asylansøgere - også på fersk gerning. De var også i færd med at lave indbrud i en privat bolig.

Efterforskning gennem længere tid

Det er politiets særlige indbrudsenhed Task Force Indbrud på Sjælland, der sammen med Sydsjælland og Lolland Falsters Politi igennem længere tid har efterforsket gruppen. De kommer alle fra Albanien, Kosovo eller Serbien.

- Vi har indledt en efterforskning for en måneds tid siden, fordi vi fik oplysninger om, at nogle asylansøgere kørte rundt på Sjælland og lavede indbrud, og så begyndte vi at efterforske, og det har endt med i alt seks anholdelser, fortæller Karl Erik Yde Agerbo.

Kan betyde fald i indbrud

Og derfor håber han, at fængslingen af dem kan have betydning for den kommende indbrudsstatistik.

- Det skulle meget gerne betyde, at der kommer færre indbrud på statistikken i den kommende tid. Vi kan se, at der er en generel faldende tendens i forhold til indbrud på Sjælland, og det kan jo være, at vi kan se en effekt på lidt længere sigt, fortæller han.

Gruppen har udført 30 indbrud på den seneste måned, fortæller han og tilføjer, at der på Sjælland er omkring 300 indbrud om ugen.

- Så de har været ret aktive, siger Karl Erik Yde Agerbo.

De anholdte er alle mænd i alderen 22 til 33 år.

Røverierne og indbruddene har fundet sted på både Sjælland og i Jylland.

Facebook
Twitter