Politiet sigter 18-årig for uagtsomt manddrab efter stof-dødsfald

16-årig døde natten til lørdag, efter han indtog formodet MDMA-stof.

Politiet var lørdag formiddag til stede i Dianalund for at snakke med lokale borgere. En 18-årig er sigtet for uagtsomt manddrab efter nattens dødsfald. (Foto: (C) DR Nyheder)

Politiet sigter en 18-årig mand for uagtsomt manddrab, efter en 16-årig mand fra Dianalund døde natten til lørdag, formentlig efter at have indtaget det euforiserende stof MDMA.

Det oplyser Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet har efterforskning og afhøringer ført til, at en 18-årig mand nu er anholdt i sagen. Han er sigtet for uagtsomt manddrab og for at have overdraget stoffet til den afdøde.

- I forbindelse med efterforskningen har vi fundet frem til en 18-årig mand, som vi mener har overdraget stoffet og efterfølgende efterladt den nu afdøde i hjælpeløs tilstand, siger fungerende politikommissær Rune Nilsson.

Politi skal teste stoffet

Der er ifølge politiets pressemeddelelse tale om stoffet MDMA. Det er dog endnu ikke blevet endeligt testet.

- Nu skal vi have afhørt yderligere vidner, folk der var til stede derude ved lejligheden, vi skal have gennemgået de ting vi har sikret og vi skal have fundet ud af, hvad det er for et stof og hvor kraftigt det er, siger Rune Nilsson.

I forbindelse med nattens dødsfald advarer politiet om farlige stoffer, der er i omløb omkring Dianalund og Sorø på Sjælland og opfordrer alle, der måtte have kendskab til stoffet om at henvende sig til efterforskerne.

Fremstilles i grundlovsforhør

Den 16-årige blev natten til lørdag fløjet til Rigshospitalet i København, efter indtagelse af et stof tidligere på natten havde gjort ham ukontaktbar. Han blev erklæret død klokken 01.46.

Den 18-årige sigtede bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster senere lørdag.

- Risikoen er naturligvis til stede for, at der er yderligere stof i omløb. Det er dog ikke vores indtryk, at den sigtede er bagmand, siger Rune Nilsson, der kan fortælle, at den sigtede er ukendt af politiet.

Dødsfald tidligere på året

Dødsfaldet og sigtelsen for uagtsomt manddrab kommer kort efter en lignende sag. I februar i år døde 15-årige Adam Buk fra Haslev efter at have indtaget et stof af samme type.

I den forbindelse valgte politiet at anholde flere personer, og det førte til to retssager om uagtsomt manddrab.

I den første sag blev en 17-årig dreng frifundet for at have solgt stoffet til en mellemmand - også en 17-årig dreng - som videresolgte det til den 15-årige Adam Buk og hans kammerat.

Siden blev mellemmanden dømt for uagtsomt manddrab. Dommen lød på et halvt års fængsel. Straffen skal dog ikke afsones, hvis mellemmanden i stedet udfører 120 timers samfundstjeneste.

Artiklen er opdateret med citater fra fungerende politikommissær Rune Nilsson.