Politiet sigter 19 studerende for at blokere Aarhus Universitet

Politiet har ophævet en blokade foran universitet og sigtet 19 studerende for at nægte at forlade området.

De studerende blokerede indgangen til Stakladen, indtil politiet fjernede dem. 19 af demonstranterne blev sigtet. (Foto: © Kasper Mosholm Thulstrup)

Østjyllands Politi har ophævet den blokade, som en stor gruppe studerende havde lavet foran Aarhus Universitet. De har sigtet 19 demonstranter for straffelovens §264, der dækker personer, der undlader at forlade fremmed grund efter at være opfordret dertil.

Ifølge Aarhus Universitets pressechef, Anders Correll, havde han advaret de studerende om, at politiet ville blive tilkaldt, hvis ikke blokaden blev ophævet.

- De studerende havde annonceret på forhånd, at de ville blokere indgangen. Og vi havde sagt, at det ville vi ikke acceptere, siger han.

- Ude af vores hænder

Demonstranterne blokerede indgangen til bygningen Stakladen, hvor regeringens kvalitetsudvalg skulle præsentere deres nye rapport.

- Jeg sagde til dem, at de gerne måtte demonstrere, men vi ville ikke acceptere, at de blokerede indgangen, siger Anders Correll.

Da demonstranterne forhindrede de første gæster til mødet i at komme ind ad døren, tilkaldte universitet politiet.

- Fra det øjeblik, vi tilkaldte politiet, var det ude af vores hænder, siger Anders Correll.

Vil fortsætte protester

Gruppen bag blokaden "Et andet universitet" ville forhindre medlemmerne af Kvalitetsudvalget at præsentere deres nye rapport, der udkom mandag.

"Et andet universitet" mener blandt andet, at Kvalitetsudvalgets anbefalinger betyder, at universiteterne ikke uddanner de studerende til at være kloge, men kun uddanner efter arbejdsmarkedets behov. Politiaktionen er ikke nok til at få dem til at stoppe demonstrationerne.

Det siger gruppens talsmand Esben Bøgh Sørensen til Berlingske.

- Vi vil fortsætte med at udvide vores netværk og sprede protesterne mod regeringens reformer, siger han.