Politiet sigter 24 for spirituskørsel på el-løbehjul i København

Sigtelserne kommer efter en målrettet indsats i weekenden mod at køre påvirket på el-løbehjul.

Kører man spirituskørsel på et el-løbehjul, er bøden i første omgang på 2.000 kroner. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Selvom de populære el-løbehjul er sjove at køre på, er der visse regler, som skal overholdes.

Og i weekenden faldt hammeren i København, hvor 24 personer blev sigtet for spirituskørsel, mens fire personer blev sigtet for at køre på el-løbehjul under påvirkning af euforiserende stoffer.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Her opfordrede de også i fredags om, at der også er færdselsregler, der gælder på de elektriske løbehjul.

Promille på 0,5

El-løbehjul er omfattet af de samme regler for spirituskørsel, som gælder for andre motoriserede køretøjer i trafikken. Derfor må man højst have en promille på 0,5, hvis man kører på el-løbehjul.

Kører man spiritus-kørsel på et el-løbehjul, er bøden i første omgang på 2.000 kroner og i anden omgang på 4.000 kroner. Tredje gang risikerer man fængsels-straf.

Reglerne er altså ikke de samme som cyklisternes. Cyklister med sprit i blodet straffes normalt ikke, selvom politiet stopper dem i påvirket tilstand.

Det er dog muligt at få en bøde, hvis man for eksempelvis vurderes at have været til fare for andre trafikanter.

El-løbhjul til debat

Debatten om el-løbehjulene har været rødglødende i Danmark og især i København, siden de ramte gaderne tidligere på året.

Rådet for Sikker Trafik har advaret mod trafikulykker, og der har også været diskussion om, hvor mange el-løbehjul der måtte være i byerne på samme tid.

I øjeblikket kan man køre en tur på el-løbehjul i Danmarks to største byer, København og Aarhus, og i Vejle og Odense, hvor de er kommet til i juli måned.

Facebook
Twitter