Politiet sigter 26-årig for drab på tre ældre mennesker

Drabene er sket i samme boligkompleks på Østerbro i København.

Det er blandt andet resultaterne af en obduktion af en ældre mand, som får Københavns Politi til at rejse de nye sigtelser. Obduktionen af ham viste, at han var blevet kvalt.

En 26-årig mand er blevet sigtet for tre drab på ældre mennesker i et boligkompleks på Vangehusvej på Ydre Østerbro i København.

Det oplyser Københavns Politi.

Den 26-årige mand blev allerede i weekenden sigtet for drabet på en 81-årige kvinde.

Hun blev fundet død i sit hjem i sidste uge, og her gjorde pårørende og beboere politiet opmærksomme på andre mistænkelige hændelser.

For kun en måned siden afgik en 83-årig kvinde og en 80-årig mand nemlig ved døden i samme boligkompleks på Østerbro.

Frygten fra beboerne var, at de to ældre mennesker havde været udsat for en lignende forbrydelse.

Det har politiet nu fundet tegn på i deres efterforskning.

Misbrug af dankort

Lederen af afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, Brian Belling, kalder sagen "særligt grov" og "meget usædvanlig".

Han fortæller, at de ældre mennesker også har fået misbrugt deres dankort.

- Vi har i to tilfælde kunnet konstatere, at der har været misbrug af dankort, som er sket efter de pågældende personer er afgået ved døden, siger Brian Belling om sagen.

Den 26-årige er derfor også sigtet for hjemmerøveri.

Ifølge politiet er der flere teorier om et motiv - en teori er økonomisk vinding.

Det er i et boligkompleks på Vangehusvej på Ydre Østerbro, at en 26-årig mand ifølge politiet har dræbt tre ældre personer. Han nægter sig skyldig.

Nægter sig skyldig

Mandens advokat, Mie Sønder Koch, oplyser til DR Nyheder, at den 26-årige nægter sig skyldig i alle sigtelser.

Ved grundlovsforhøret den 10. marts, der handlede om drabet på den 81-årige kvinde, besluttede retten at nedlægge navneforbud i sagen. Grundlovsforhøret blev også afholdt bag lukkede døre.

Derfor er det begrænset, hvad der er kommet frem.

I sigtelsen står der dog, at manden stjal en nøgle, et visa/dankort og et mastercard, som han misbrugte til at foretage forskellige køb med.

Manden er dansk statsborger med udenlandsk baggrund.

Om han har haft en relation til kvarteret ved Vangehusvej på Østerbro, hvor drabene ifølge politiet er sket, vil politiet ikke sige.

Sagen efterforskes videre

Politiet har undersøgt på alle dødsfald i boligkomplekset siden begyndelsen af 2018 - i alt seks.

- Vi efterforsker videre og undersøger, om andre dødsfald også kunne mistænkes for at være drab, siger chefpolitiinspektør Jørgen Skov på et pressemøde om sagen.

Tre af de seks er ifølge politiet dræbt. Ét af de seks dødsfald er ifølge politiet med sikkerhed en naturlig død. En fuldstændig afklaring er der endnu ikke vedrørende de sidste to dødsfald.

- Der er p.t. ikke noget, der tyder på, at det måtte være drab, men det skal vi selvfølgelig undersøge til brunds, siger han.

Københavns Politi mener ikke, at der er medgerningsmænd på fri fod, og derfor er der ikke grund til yderligere bekymring.

- Vi vil gerne anmode beboere og pårørende fra området, som ikke allerede er i kontakt med politiet, om at kontakte os, hvis de har oplysninger om mistænkelig adfærd, siger Jørgen Bergen Skov.

Den 26-årige mand er lige nu varetægtsfængslet frem til 2. april.

Sagens forløb

  • 7. marts afgik en 81-årig kvinde ved døden. Efter dødsfaldet gjorde familien opmærksom på mærkelige hævninger på kvindens dankort efter hendes død.

  • Politiet indledte derfor en efterforskning og anholdt en 26-årig mand for drab på kvinden.

  • Sagen førte til, at beboere i området henvendte sig til politiet, fordi der havde været flere dødsfald i området.

  • Politiet har derfor undersøgt seks dødsfald i området siden begyndelsen af 2018.

  • Et dødsfald er naturligt. To dødsfald undersøges fortsat. Tre dødsfald har ifølge politiet vist sig at være drab.

  • Det gælder en 83-årig kvinde, der døde 7. februar, en 80-årig mand, der døde 2. marts, og den 81-årige kvinde, der døde 7. marts og fik sagen til at rulle.

  • Den 83-årige kvinde var allerede kremeret, fordi man troede, der var tale om en naturlig død. Derfor er hendes lig ikke blevet obduceret.

  • Den 80-årige mand var i første omgang vurderet til at være død af naturlige årsager, men han er siden blevet obduceret, og resultaterne af den obduktion kom i går: Han er ifølge politiet blevet kvalt.

  • Det førte blandt andet til de nye sigtelser mod den 26-årige, som nægter sig skyldig.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk