Politiet skærper sikkerhed i København

Københavns politi har i dag øget sikkerheden en anelse som reaktion på bomberne, der har ramt Londons transportsystem. chefkriminalinspektør Per Larsen beder samtidig danskerne om at holde øje med omgivelserne, når de færdes rundt i landet.

Københavns politi har i dag øget sikkerheden en anelse somreaktion på bomberne, der har ramt Londons transportsystem.

- På udvalgte objekter rejser vi sikkerheden en smule. Vi hardiskuteret det løbende med PET, forklarer chefkriminalinspektør PerLarsen.

Han beder samtidig danskerne om at holde øje med omgivelserne,når de færdes rundt i landet.

- Der er en generel opfordring til at vi i lufthavne, påjernbanestationer og sådan nogle steder må have en skærpetopmærksomhed - lige som efter Madridbomberne. Sådan som man heletiden må havde en skærpet opmærksomhed i den verden, vi lever i, oglige husker på, om noget giver anledning til, at vi skal reagere,understreger han.

Metroselskabet i kontakt med PET

Umiddelbart efter terrorangrebet mod Londons undergrundsbanenetkontaktede Metroselskabet i København PolitietsEfterretningstjeneste.

- Vi har efter aftale med politiet i dag bedt stewarderne om athave skærpet opmærksomhed. Mener de, at vi kan gøre mere, så gør vifuldstændig, som de siger - det er dem, der er eksperter, forklarerviceadministrerende direktør Anne-Grete Foss.

DSB har ikke øget sikkerhed

I DSB har man ikke umiddelbart øget sikkerhedsniveauet.

Hvis PET ønsker ønsker det, så skærper vi sikkerhedsniveauet.Umiddelbart beder vi vores medarbejdere om at være opmærksomme påusædvenlige hændelser, siger man i DSB.

Hos Storebæltsforbindelsen følger man begivenhederne i London.Også her afventer man en besked fra PET, om sikkerheden skalskærpes.

Facebook
Twitter