Politiet søger motiv og vidner til drabet på Nedim Yasar

Chefpolitiinspektør Jørgen Skov opfordrer vidner til at henvende sig.

Det er sparsomme detaljer, Københavns Politi sent tirsdag eftermiddag kan fortælle offentligheden om episoden.

Klokken 19.38 i aftes ringer en borger 112 og fortæller, at en person er blevet skudt i en bil på Hejrevej i København NV.

Det viser sig, at offeret er den tidligere bandeleder Nedim Yasar, der netop har forladt sin egen bogreception.

- Vi kan konstatere, at pågældende har sat sig ind i sin bil umiddelbart efter et arrangement. Han har startet bilen, da der kommer en person fra Glentevej ud på Hejrevej og afgiver to skud mod ham og forsvinder i samme retning, som han kommer fra, fortæller chefpolitiinspektør Jørgen Skov til DR Nyheder.

Det er umiddelbart sparsomme detaljer, Københavns Politi sent i eftermiddag kan fortælle offentligheden om episoden.

Har I nogen spor?

- Nej, og vi vil gerne tale med vidner. Har man set nogen i området op til klokken 19.30-19.40, vil vi gerne i kontakt med dem, siger Jørgen Skov.

Har I noget motiv?

- Nej, det er for tidligt at sige noget om. Det, at han er tidligere bandemedlem er naturligvis med i vores overvejelser, men vi er nødt til at afsøge alle muligheder.

- Det, at han har vendt bandemiljøet ryggen, udgivet en bog og optrådt i medierne. Vi kigger på, om det kan være motivet, siger Jørgen Skov.

To slags vidner søges

Jørgen Skov kan bekræfte, at 31-årige Nedim Yasar i august 2017 fik udleveret en overfaldsalarm efter at have henvendt sig til politiet.

- Vi ved, at han ikke havde den på sig i aftes. Den trussel dengang har, så vidt vi ved, ikke noget med det her at gøre. Men vi undersøger det naturligvis, siger Jørgen Skov.

For at komme opklaringen nærmere håber politiet nu, at nogen i området omkring gerningsstedet har observeret noget.

- Vi søger to typer vidner. Nogen, der ved noget om en aktuel trussel – nogen, der vil ham noget ondt nu, og så vidner, som har været på stedet før, under og efter gerningen, siger Jørgen Skov.

Nedim Yasar forlod bandemiljøet tilbage i 2012 og valgte at deltage i politiets exitprogram. Siden har han været offentlig kendt som radiovært på programmet 'Politiradio' på Radio24syv.

Han er netop i dag udkommet med bogen "Rødder", der handler om hans fortid i bandemiljøet, hvor han var leder af banden Los Guerreros, der var støttegruppe til Bandidos.