Politiet takker: Mere end 300 opkald fra borgere hjalp til opklaringen

Landets borgere har spillet en væsentlig rolle i weekendens efterforskning, fortæller politiet.

Københavns Politi offentliggjorde mandag efter terrorangrebene dette billede af taknemmelige kys på en patruljevogn. (Foto: Københavns Politi)

Brugen af sociale medier og gammeldags opkald til politiet hjalp i weekenden til efterforskningen, så politiet kunne få sat en stopper for gerningsmanden. Det fortæller Københavns Politi.

- Borgernes oplysninger på 114 og deres bistand med at dele oplysninger og overvågningsbilleder på de sociale medier har væoeeret af væsentlig betydning for os i en meget vanskelig situation, hvor tid var en afgørende faktor, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet modtog tusindvis af henvendelser og vurderer, at mere end 300 opkald fik betydning for efterforskningen. Derudover hjalp brugere af Twitter også til ved at dele de forskellige budskaber og informationer, som politiet gerne ville have spredt.

Sympatien varmer

Ligesom formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, sagde på vegne af alle betjente mandag aften ved mindehøjtideligheden i København, så er Københavns Politi meget taknemmelig for de rosende og varme ord, som det har modtaget fra befolkningen.

- Samtidig har det varmet os meget at mærke den sympati og opbakning, der er strømmet os og vores ansatte i møde fra alle sider. Både fra politisk hold, på de sociale medier, i breve og mails, med blomster og i politifolkenes daglige møder med befolkningen rundt omkring i byen, lyder det i pressemeddelelsen.

Fortsætter massiv indsats

Politiet oplyser, at betjente stadig vil være massivt til stede i København som følge af weekendens skyderier, hvor to civile blev dræbt, og fem betjente blev såret. De sårede betjente er alle udskrevet.

- For at sikre borgernes tryghed og de kommende arrangementer i byen, har vi indtil videre besluttet at opretholde et meget højt politiberedskab, siger chefpolitiinspektør Torben Mølgård Jensen.

Efterforskningen af episoderne er stadig i gang, men politiet agter ikke at dele oplysninger med offentligheden foreløbig. Når de kommer, vil de komme via Twitter og i pressemeddelelser, skriver Københavns Politi.

Facebook
Twitter