Politiet tavse om våbenfund

Politiet har ingen mistanke om kriminalitet bag fundet af 100 skydevåben på Vestsjælland. De blev fundet i et privat hjem, men ejeren er ikke sigtet.

En tilsyneladende ivrig våbensamler på Vestsjælland slipper for en sigtelse, selvom Midt- og Vestsjællands Politi i dag fandt over 100 skydevåben i samlerens private hjem. Samtidig afviser politiet, at våbnene skulle bruges til kriminalitet. (Foto: © Mikkel Skovsgaard, DR)

En tilsyneladende ivrig våbensamler på Vestsjælland slipper for en sigtelse, selvom Midt- og Vestsjællands Politi i dag fandt over 100 skydevåben i samlerens private hjem. Samtidig afviser politiet, at våbnene skulle bruges til kriminalitet.

Det var et rent tilfælde, at et par politifolk faldt over den store mængde skydevåben. Det skete i forbindelse med en helt anden sag.

Da betjentene fik kigget sig omkring, viste det sig, at husets beboer tilsyneladende har været ivrig våbensamler.

De flere end 100 våben er nu i politiets varetægt og skal undersøges nærmere.

- Politiet har i øjeblikket ikke nogen grund til at tro, at våbnene er brugt til kriminalitet. Der er ikke sigtet personer, og det bliver der heller ikke grundet sagens særlige omstændigheder, siger kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet vil ikke oplyse præcist, hvor våbnene blev fundet.

- Der er ikke tale om banderelateret eller lignende miljø. Der er heller ikke involveret kendte personer, siger Carsten Andersen.