Politiet til Uber-chaufførerne: Det kan blive dyrt, hvis I fortsætter

Hvis Uber-chauffører kører på vejene i dag, kan de blive sigtet og få en bøde for ulovlig taxa-kørsel. Sådan lyder meldingen fra Københavns Politi.

Politiet opfordrer Uber-chaufførerne til stoppe kørslen - de risikerer bøde på mindst 2000 kroner, hvis de bliver stoppet af politiet. (Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters © Scanpix)

Selvom seks Uber-chauffører i går blev dømt for ulovlig taxakørsel, er der masser af Uber-biler på gaden i København i dag.

Men Københavns Politis færdselsafdeling opfordrer chaufførerne til straks at stoppe med at køre. Det kan nemlig blive dyrt, hvis de bliver taget af politiet.

- Det kan koste en bøde på mindst 2000 kroner første gang, man bliver stoppet, siger politikommissær Søren Wiborg fra Københavns Politis færdselsafdeling.

Hvis en Uber-chauffør bliver stoppet anden gang, kan politiet klippe pladerne på bilen, fordi den ikke er indregistreret til erhvervsmæssig kørsel.

Passagerne derimod vil ikke få problemer, udover at de skal afsætte noget tid til at blive afhørt.

- Vi bruger passagerene i bilen som vidner til, at kørslen er foregået. Men passagererne bliver ikke straffet, siger Søren Wiborg fra Københavns Politi.

Dommene bliver nu anket til landsretten. Men mens politiet opfordrer chaufførerne til at stoppe kørslen, opfordrer Uber Partner Danmark chaufførerne til at køre videre:

- Man kan sige, national lovgivning kan ikke forhindre en virksomhed i at fungere, og vi har selvfølgelig tænkt os at tage sagen videre til EU-domstolen, siger Nicolaj Jørgensen, der er talsmand for Uber Partners Danmark.

Efter dommen i går vil yderligere 40 sigtede Uber-chauffører nu blive tiltalt.

Facebook
Twitter