Politiet tiltaler to mænd for at lække politikeres cpr-numre

Mændene er desuden tiltalt for at hacke to hjemmesider, som tilhører SF.

Københavns Politi tiltaler to mænd for hackerangreb og læk af cpr-numre. (Foto: Kacper Pempel © Scanpix)

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi rejser tiltale mod to mænd for at lække personnumre på 91 folketingsmedlemmer.

Mændene er desuden tiltalt for at hacke to hjemmesider, som tilhører SF.

Sagen tæller sammenlagt 30 forhold om hacking og brud på persondataloven.

- Ud over politikere og politiske partier er de forurettede i sagen en god blanding af erhvervsdrivende, offentlige myndigheder og privatpersoner, fortæller anklager Louise Pedersen.

Personnummerlækket og hackerangrebet bunder angiveligt i en utilfredshed i det internetaktivistiske miljø over vedtagelsen af lov om Center for Cybersikkerhed tilbage i 2014.

- Det kan i hvert fald opfattes sådan, at det forhold og andre forhold, der er gået ud over politikere og politiske partier, har været politisk motiveret, siger Louise Pedersen.

Det var kun de 91 folketingsmedlemmer, der stemte for loven, der efterfølgende kunne se deres cpr-numre florere på nettet.

Af anklageskriftet fremgår det, at hackerangrebene er udført ved hjælp af tre programmer, der ifølge anklager Louise Pedersen kan finde såkaldte sårbarheder på en hjemmeside.

Anklagemyndigheden mener, at sagen er så omfattende, og at dens karakter er så alvorlig, at en skærpende bestemmelse om hacking skal tages i brug.

I kølvandet på offentliggørelsen af de 22 SF'eres private oplysninger i sommer blev cpr-numrene på statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og forsvarsminister Nicolai Wammen (S) også lagt ud på nettet.

/DR Nyheder

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk