Politiet: Urolighederne organiseret

Nattens uroligheder på Nørrrebro og Christianshavn i København var mere organiseret end natten før. Det vurderer politiet. 176 personer er blevet anholdt og mindst 20 biler er blevet brændt af. Politiet er i gang med ransagninger flere steder i byen.

En demonstration på Sankt Hans Torv udviklede sig ved 1-tiden i nat til omfattende uroligheder flere steder i København.

Københavns Politi er i gang med flere ransagninger rundt omkring i byen. De har alle sammenhæng med de seneste dages uroligheder.

Uffe Uldahl fra politiets kommandocentral bekræfter, at der er ransagninger i gang i Folkets Hus i Stengade, et BZ-kollektiv i Baldersgade og i Solidaritetshuset i Griffenfeldtsgade.

Brosten om molotovcocktail

I nat gik det galt, da en fredelig demonstration til støtte for Ungdomshuset udviklede sig til voldsomme uroligheder på Nørrebro og på Christianshavn i København.

Ved 01-tiden blev politiet bombarderet med brosten og molotovcocktail. Politiet affyrede tåregas og demonstrationen opløste sig i flere mindre grupper, på op til ti personer.

Disse grupper tændte derefter bål og lavede barrikader rundt omkring på Nørrebro og Christianshavn. Når politiet nåede frem, var demonstranterne ifølge øjenvidner forsvundet.

Mere organiserede

Politiet beskriver nattens uroligheder, som mere organiserede end natten før. 176 personer er blevet anholdt på Nørrebro og Christianshavn. 20 biler er blevet brændt.

- Man har lavet baghold, hvor man trak biler ud og når så politiet ankom faldt de i baghold, fortætter politikommissær Bent Olsen fra Københavns Politi.

Han tilføjer, at der ikke er meget der tyder på, at der rundt om i gaderne er nogen der forsøger at dæmpe de unges gemytter.

Ramt i nakken af brosten

Trods organiseringen og de mange bataljer rundt omkring i byen, er kun en enkelt person kommet til skade.

Der er tale om en aktivist, som er blevet ramt i nakken af en brosten kastet fra en med-aktivist.

Nattens værste episode fandt sted ved Christiania. Her blev dele af Christianshavns Gymnasium fuldstændigt raseret.

Det lykkedes ikke at anholde nogen i bygningerne, blandt andet fordi der er kastet partisansøm i hele kvarteret, og det lykkedes derfor aktivisterne at flygte ind på Christiania.

Facebook
Twitter