Politiet: Vi har stadig ikke identificeret dødsofrene

Alle sårede fra togulykken på Storebælt er uden for livsfare, oplyser politiet.

Der er stadig dødsofre fra togulykken på Storebæltsbroen, som ikke er identificeret. Det oplyser politiet ved dagens tredje pressemøde. (Foto: © Carsten Bundgaard, Scanpix)

Politiet har endnu ikke det fulde overblik over identiteten på de seks personer, som omkom ved togulykken på Storebælt onsdag morgen. Derfor har man heller ikke kunnet underrette alle de efterladte.

Det oplyste politiet ved dagens tredje pressemøde afholdt klokken 15 i anledning af ulykken.

- Alle passagerer er væk fra toget - både de sårede og uskadte. De sårede er til behandling lige nu.

- Vi har fået mange henvendelser fra ambassaderne, som vil vide, om der er udenlandske statsborgere blandt ofrene.

- Vi har ikke det fuldstændige overblik over de omkomne endnu. Derfor kan vi ikke oplyse alder, identitet eller nationalitet. Lad os gennemføre vores undersøgelser - så skal vi nok melde ud, når vi får en mulighed for at underrette de efterladte, sagde chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj fra Fyns Politi ved pressemødet.

Storebæltsbroen er åben igen

For at gennemføre det fuldstændige overblik over alle passagerer, der var med ulykkestoget, opfordrer politiet alle til at tage kontakt på telefonnummer 9697 0000, hvis de har forladt ulykkesstedet uden at blive registreret.

(© DR Nyheder)
(© DR Nyheder)

Storebæltsbroen er igen åben for biltrafik i begge retninger, og her understregede Lars Bræmhøj behovet for, at folk passerer ulykkesstedet i normalt tempo.

- Lad være med at stoppe op. Det skylder vi trafikken - og ikke mindst de folk, der er ofre for ulykken.

For tidligt at gisne om årsagen

Efterforskningsleder Jørgen Andersen fra Fyns Politi ville endnu ikke give noget bud på årsagen til togulykken.

- Det er for tidligt at begynde at gisne om, hvad der er årsagen til ulykken. Men vi arbejder tæt sammen med Havarikommissionen for at få afdækket, hvad der er sket.

- Der kommer til at gå en rum tid, inden vi kan sige noget om årsagen til ulykken, siger han.

Søren Jepsen fra Sundhedsberedskabet i Region Syddanmark fastslog ved pressemødet, at alle de sårede passagerer nu er uden for livsfare.

Politiet forventer ikke at holde flere pressemøder resten af dagen. De vil underrette offentligheden via andre kanaler såsom pressemeddelelser og Twitter.