Politiet vil frihedsberøve kriminelle asylansøgere

813 asylansøgere fik afgjort sager om kriminalitet i 2011. Det svarer til hver femte, oplyser TV2 Nyhederne.

På grund af omfattende kriminalitet blandt asylansøgere, opfordrer Rigspolitiet nu landets politikredse til at frihedsberøve asylansøgere for selv mindre kriminalitet som butikstyveri.

Det sker i et forsøg på at forhindre asylansøgere i gang på gang at begå ny kriminalitet, oplyser TV2 Nyhederne.

- Vi har kunnet se et behov for at gøre noget ved disse asylansøgere, som misbruger systemet, siger politiinspektør Richard Østerlund La Cour fra Rigspolitiets Nationalt Udlændinge Center til TV2.

Hver femte fik dom

Tv-stationen offentliggjorde mandag tal fra Kriminalregistret og Danmarks Statistik, der viser, at 813 asylansøgere i 2011 gjorde sig skyldige i en eller flere lovovertrædelser og modtog en fældende afgørelse for det. Det svarer til omkring hver femte asylansøger.

En stor del af asylansøgernes overtrædelser af straffeloven drejer sig om butikstyverier, andre former for tyveri, indbrud og vold.

Svimlende højt tal

Christiansborg mener Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, at tallet viser, at der er behov for at stramme op på en række områder,

SF's integrationsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt vil gerne have undersøgt det høje tal.

- Det er desværre ikke et nyt problem, at vi har asylansøgere, der kommer til Danmark alene for at begå kriminalitet. Men jeg synes, at tallet er svimlende højt, siger Karina Lorentzen Dehnhardt til TV2 Nyhederne.

/ritzau/