Politiet vil have vores færden på nettet registreret

Politiets øverste chef, Rigspolitichefen, blander sig noget opsigtsvækkende i den højspændte politiske debat om sessionslogning.

Jeg har brug for at gøre opmærksom på, hvilke udfordringer politiet står med, siger rigspolitichefen, der normalt ikke udtaler sig i nye lovforslag. (Foto: søRen Bidstrup © (c) Scanpix)

Når du sender en mail til din datter, kommunikerer med dine venner på Facebook eller skriver et indlæg på en blog, så sætter du et digitalt fodspor.

De digitale fodspor vil Rigspolitiet have logget, så politiet ved hjælp af en dommerkendelse kan få fat i de spor, som kriminelle borgere sætter.

- Kriminalitet og kommunikation foregår i stigende grad i cyberspace. Men vores efterforskningsmuligheder udhules, hvis ikke vi får mulighed for at få oplysninger om internettrafik, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Jeg har brug for at gøre opmærksom på, hvilke udfordringer politiet står med, og i stigende grad kommer til at stå med i fremtiden

Jens Henrik Højbjerg, rigspolitichef

Dermed bakker politiet nu offentligt op om justitsminister Søren Pind (V), som i januar fortalte, at han ville sende et lovforslag om ordningen i høring.

Forslaget er ellers blevet kritiseret fra flere sider, og normalt blandet rigspolitichefen sig ikke i politiske sager. Men denne gang gør han en undtagelse.

- Jeg har brug for at gøre opmærksom på, hvilke udfordringer politiet står med, og i stigende grad kommer til at stå med i fremtiden. Sessionslogning er et vigtigt instrument, hvis vi skal blive ved med at bekæmpe alvorlig kriminalitet.

Vores færden på internettet blev ellers logget frem til 2014, men ordningen blev sløjfet af den daværende SR-regering. Man mente ikke, at sessionslogningen kunne bruges til efterforskning eller retsforfølgning af strafbare forhold.

Men rigspolitichefen mener, at den nye form for logning vil være mere brugbar.

- Dermed får politiet mulighed for at bruge logning på en anden måde end tidligere.

Forslaget om sessionslogning er blevet kritiseret fra flere sider, og normalt blandet rigspolitichefen sig ikke i politiske sager. Men denne gang gør han en undtagelse.

Opslået af DR Nyheder på 22. februar 2016