Politiet vil stramme regler for kørsel på Mandø

Politiet overvejer krav om sikkerhedsseler ved turistkørsel på Mandø efter dødsulykke, hvor tre blev dræbt, da en påhængsvogn væltede.

Politiet overvejer krav om sikkerhedsseler ved turistkørsel på Mandø. Det sker efter sidste uges dødsulykke, hvor tre blev dræbt, da en påhængsvogn væltede. (Foto: Jesper Kristensen © Scanpix)

Syd- og Sønderjyllands Politi overvejer nu at skærpe reglerne for kørsel med turister på vadehavsøen Mandø.

Det sker efter dødsulykken for en uge siden, hvor tre ældre kvinder blev dræbt og mange kvæstet, da en traktorvogn væltede.

Politiet har hjemmel til at forbyde kørsel med turister, men nøjes endnu med at henstille til, at der ikke køres med turister på Kaare Sand sydvest for Mandø, siger politiinspektør Svend Erik Larsen, til TV SYD.

Ulykken skete, da traktoren med en tohjulet påhængsvogn kørte i et stort "ishul" cirka 200 meter fra land. Påhængsvognen med cirka 40 turister væltede og tre ældre kvinder fra Give blev dræbt.

Politiet overvejer, om der skal stilles krav om, at turistkørsel fremover kun må ske med firehjulede påhængsvogne, som anses for at være mere stabile.

Der kan også bliver tale om krav om brug af sikkerhedsseler.

Facebook
Twitter