Politiets breve til bordel-udlejere virker

Et brev fra politiet til ejerne af lokaler, hvor der drives bordelvirksomhed, ser ud til at give pote i Midt- og Vestjylland. Udlejerne mindes om, at de risikerer at blive dømt for rufferi.

En del udlejere har vendt det blinde øje til bordelvirksomhed på deres ejendom. (© DR)

En række bordeller i Midt-og Vestjylland skal måske til at finde andre lokaler. Flere udlejere overvejer nemlig at opsige deres lejekontrakter.

Det sker efter, at Midt og Vestjyllands politi i sidste måned sendte et orienteringsbrev ud til almindelige udlejere, der tjener penge på at leje deres ejendom ud til prostitution.

Brevene har givet pote, siger politiet.

- Vi er gået i dialog med dem om, hvordan de får det her afviklet, og hvordan de får det til at ophøre, siger Tom Nørskov, fra Midt og Vestjyllands politis særlige udlændingegruppe, der bekæmper prostitutionens bagmænd.

Havde effekt fra starten

Bekymringsbreve begyndte at virke, allerede da de blev omtalt i medierne i starten af juni.

- Vi har fået henvendelser fra ejerne af de her boliger, og det skete allerede dagen efter, at vi var i medierne, siger Tom Nørskov.

I brevet blev udlejerne mindet om, at de kunne blive sigtet for rufferi, hvis de tog for høj husleje. Desuden blev det pointeret, at en række af kvinderne på bordellerne, hverken har opholds- eller arbejdstilladelse.

Pengene lugter ikke

Og det har fået flere udlejere til at reagere.

- De sagde, at de godt var bekendt med, at der var et bordel på deres ejendom, og at de sådan set bare lige havde vendt det blinde øje til, fordi pengene jo ikke lugtede, fortæller Tom Nørskov.

Brevene har vist sig så effektive, at politiet nu retter opmærksomheden mod sommerhusområdet, for her rykker bordeller ofte ud, når de ikke har mulighed for at leje andre steder.

- Man kan mærke, at man presser markedet over i at finde nye veje, siger Tom Nørskov.

I Midt og Vestjyllands politikreds er der omkring 72 bordeller. På mange af dem arbejder der udenlandske kvinder, der ifølge politiet kan være handlede.