Politiets teori om ny bandekonflikt:  Ledende personer i bandegruppering er i åben krig

Der har været mindst fire grove episoder i ny konflikt, oplyser politiinspektør.

Skyderiet i nat på Ragnhildgade på Nørrebro var den fjerde episode i den nye bandekonflikt. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Der er udbrudt en ny konflikt i det danske bandemiljø, der for alvor eskalerede ved et skyderi på Heimdalsgade på Nørrebro i fredags.

Det fortæller Torben Svarrer, der er politiinspektør ved Københavns Politi.

- Det eskalerer i slutningen af sidste uge, så det er relativt nyt, siger han.

Konflikten bunder i intern splid blandt en bandegruppering på Nørrebro og i København NV, oplyste politiet i går.

Ifølge DR Nyheders oplysninger omhandler konflikten splid mellem nogle ledende figurer i bandegrupperingen Brothas, der lå i konflikt med banden Loyal to Familia sidste år. Den oplysning ønsker Københavns Politi ikke at bekræfte.

Politiinspektør Torben Svarrer fortæller, at personkredsen omkring konflikten er mudret, og at man endnu ikke kan sige noget om præcis, hvad der har fået den til at eskalere.

- Det er formentlig toneangivne medlemmer (af bandegrupperingen, red.), der er trukket i hver sin retning og har fået nogle andre med, siger Torben Svarrer.

- En del af gruppen er trukket ned omkring Hundige og Greve-området og har slået sig sammen med nogle der. Sådan ser det ud for os lige nu.

To personer er ramt af skud

I alt nævner Københavns Politi fire episoder, som politiet kan koble til den nye bandekonflikt. Det har blandt ført til, at politiet har oprettet en visitationszoneNørrebro og i København NV, der løber til 3. oktober.

Ud over skyderiet fredag skete et voldeligt overfald i en frisørsalon på Heimdalsgade søndag. Her blev en person udsat for massiv vold, fortæller politiinspektøren.

Natten mellem mandag og tirsdag var den gal igen, da der blev afgivet skud på Den Sorte Plads på Nørrebro, hvor der ikke var nogle ramte.

Tirsdag aften blev en 34-årig mand ramt af skud ved Lygten. Ifølge DR's oplysninger har han tidligere været en del af netop banden Brothas, og han er fortsat kendt af politiet, selvom han lige nu ikke er registreret som bandemedlem i politiets registre.

Desuden har der været flere skudepisoder på Københavns vestegn. Politiinspektøren kan dog endnu ikke sige, om der er en sammenhæng.

- Vi er i tæt dialog med Københavns Vestegns Politi og er i gang med at undersøge, hvad der er op og ned, siger Torben Svarrer.

Natten til i dag blev en ung mand ramt af skud på Ragnhildsgade. Han er uden for livsfare, fortæller Torben Svarrer.

- Man kan næsten med sikkerhed sige, at han var den eller en af dem, man er gået efter, lyder det. Politiet kender desuden også denne mand fra bandemiljøet.

Fuldstændig uacceptabelt

Politiet vil ikke ud med, om de har mistænkte i sagerne. Til gengæld slår de fast, at det har meget høj prioritet at få det standset.

- Vi tager det meget alvorligt og vil på ingen måde acceptere skyderi i vores gader. Vi sætter massivt ind med vores tilstedeværelse og med vores efterforskning, siger Torben Svarrer.

Som almindelig borger kan man nemt frygte, at det bliver ligeså langvarigt som bandekonflikten i sommer. Kan det ende ligeså galt?

- Jeg håber virkelig, at vi kan få det standset hurtigst muligt. Umiddelbart er vores vurdering, at der ikke er ligeså mange implicerede som sidste sommer. Det går det lettere at håndtere, men jeg kan ikke love, at det bliver stoppet i dag eller i morgen, siger politiinspektøren.

DR Nyheder har også været i kontakt med Midt- og Vestsjællands Politi og spurgt, om de har kendskab til en ny gruppering i deres kreds.

De bekræfter, at de er i dialog med Københavns Politi om sagen, men kan ikke oplyse noget om den gruppering, som har slået sig ned i Hundige.

Facebook
Twitter