Politiforening om bevæbnet hjemmeværn: Det er starten på en militærstat

Våben skal være forbeholdt politiet, medmindre der er tale om ekstraordinære situationer, lyder det fra Politiforbundet.

- Jeg ser det som starten på en militærstat, siger formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, efter forslag om, at hjemmeværnet skal kunne bære våben. (© Hjemmeværnet)

Politibetjente melder et bestemt nej tak til et forslag om, at de hjemmeværnssoldater, der hjælper politiet, skal have love til at bære våben i visse situationer.

Forslaget kommer fra oberst Eigil Schønning, der er chef for Hjemmeværnet på Sjælland. Han har i Politiken udtrykt bekymring for, at hans mænd bliver skydeskive for folk med onde hensigter og siger, at hans folk føler sig blottede, når de hjælper politiet med bevogtningsopgaver.

Men hos formanden for betjentenes fagforening, Politiforbundet, Claus Oxfeldt, møder forslaget mildt sagt modstand.

- Jeg er ked af at sige det så direkte, men jeg synes, det er et fuldstændig håbløst forslag. Jeg ser det som starten på en militærstat, siger han.

- Der er en verden til forskel på, hvordan politifolk er trænet, og hvordan militærfolk er trænet, siger han og henviser til, at politiet har fået opjusteret skydetræningen efter angrebet på Krudttønden og synagogen i København i februar 2015.

Claus Oxfeldt afviser ikke, at hjemmeværnet kan sættes ind med våben, hvis Danmark bliver ramt af et større terrorangreb.

- Men indtil da, er det alene politiet, der bærer våben, siger han:

- Hvis ikke det kan lade sig gøre, så må man simpelthen droppe at få hjemmeværnets hjælp. Det, synes jeg næsten, er bedre, hvis det tilsyneladende er så farligt.

Rettelse: Overskriften er rettet, så det tydeligere fremgår, at det er politiforbundet og ikke Politiets reaktion på forslaget, som artiklen handler om

Facebook
Twitter