Politiformand forventer meget klare instrukser om burkaforbud

Politiet afventer præcis, hvordan det kommende maskeringsforbud kommer til at se ud.

- Jeg har en klar forventning om, at der kommer nogle klare retningslinjer fra Justitsministeriet om, hvordan politiet skal tackle denne her situation, siger politiformand Claus Oxfeldt. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Hvis regeringens udkast til en ny lov, der forbyder maskering i det offentlige rum, bliver en realitet, så kan det ende med bødestraffe til folk med kunstigt skæg, kinesiske turister bærende masker mod luftforurening og folk, der er på vej til rollespil med deres ridderhjelm.

Det kan udledes af et nyt lovudkast fra regeringen, som DR Nyheder har fået indsigt i, og som også har til formål at forbyde brugen af de muslimske beklædningsgenstande burka og niqab i det offentlige rum.

Hos betjentenes forbund, Politiforbundet, ønsker man ikke at kommentere enkeltdelene i lovudkastet. Men en ting er klart. De forventer, at der kommer meget klare retningslinjer forud for, at loven træder i kraft.

- Jeg har en klar forventning om, at der kommer nogle klare retningslinjer fra Justitsministeriet om, hvordan politiet skal tackle denne her situation, siger formand Claus Oxfeldt.

Claus Oxfeldt ønsker på nuværende ikke at kommentere udsagn fra Naser Khader, retsordfører fra De Konservative, som tidligere i dag sagde, at han regner med, at politiet specifikt skal gå efter kvinder, der bærer burka eller niqab.

- Når politiet møder en kvinde, der bærer burka eller niqab, så er det dem, man skal gå efter – og ikke en japansk turist, eller en, der er på vej til fastelavn, sagde Naser Khader, der fortalte, at han helst havde set, at man udelukkende forbød burka og niqab.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk