Politiformand om mobil-skandale: Det krænker min retsfølelse

Claus Oxfeldt havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at de sigtede i terrorsagen fra København kunne få adgang til mobiltelefoner.

Derfor krænker det min egen retfølelse, at fire af de fængslede i terrorsagen har været i besiddelse af mobiltelefoner, siger formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt. (© DR)

Det er rystende, at fire af de fængslede i terrorsagen fra København har haft adgang til mobiltelefoner, mens de har siddet bag tremmer.

Det er meldingen fra Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, efter det er kommet frem, at de fængslede har haft adgang til syv forskellige mobiltelefoner.

- Jeg havde aldrig forestillet mig, at terrormistænkte bag lås og slå kunne være i besiddelse af mobiltelefoner. Jeg er meget, meget overrasket og rystet over det, siger han.

De fire blev fængslet i kølvandet på terrorangrebet sidste år, hvor to personer blev skudt og dræbt af Omar El-Hussein. Sammen med en femte person er de alle sigtet for medvirken til drabsforsøg.

- Det er en meget alvorlig forbrydelse. Derfor krænker det min egen retsfølelse, at de har været i besiddelse af mobiltelefoner, så de muligvis har kunnet kommunikere sammen, siger han.

Ifølge Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, er det politiets skyld, at fængslede fik adgang til mobiltelefonerne. De fængselsansatte fik ifølge formanden aldrig besked på, at der var særlige forholdsregler omkring de sigtede.

Den kritik ønsker Claus Oxfeldt ikke at kommentere. Og han ønsker heller ikke at udtale sig om, hvorfor de fængslede kunne få fingre i mobiltelefoner.

- Det er ikke politiets ansvarsområde, så det må være op til Kriminalforsorgen at svare på det, siger han.