Politiformand støtter politisk løsning om ungdomshus

Balladen om ungdomshuset æder ressourcer, der kunne bruges bedre. Derfor støtter formanden for den københavnske politiforening den udtalelse, som chefpolitiinspektør Per Larsen kom med, om, at der må en politisk løsning til.

Formanden for den københavnske politiforening støtter politichef Per Larsens udtalelser om at der må en politisk løsning til, fordi straffeloven ikke kan løse spørgsmålet om ungdomshuset. (Foto: Mogens Flindt © Scanpix)

Formanden for politiforbundet i København bakker nu op om en politisk løsning i spørgsmålet om et ungdomshus.

- Det er frustrerende, at politiet skal bruge så mange kræfter på konfrontationer med ungdomshus-aktivister. Derfor er der brug for en holdbar langsigtet løsning, mener formanden for Københavns Politiforening, Claus Oxfeldt.

I den sag er han på linje med chefpolitiinspektør Per Larsen fra Københavns Politi, der er kommet i modvind, fordi han har sagt, at konflikten ikke kan løses med straffeloven i hånd, og at det vil være ønskværdigt, "hvis nogen sætter sig sammen og finder en løsning på det her".

Kritik fra politikere og politiet selv

Mogens Lønborg, der er konservativ sundhedsborgmester i København, kalder det uhørt, at en højt placeret politimand lægger pres på politikerne.

Per Larsens chef, politidirektør Hanne Bech Hansen, er heller ikke begejstret. Hun kalder det "klogest" at undgå at opfordre til en politisk løsning.

De københavnske politibetjentes formand bakker Per Larsen op.

En hulens masse ressourcer

- Jeg er helt enig i, at på et eller andet tidspunkt og gerne meget snart skal der findes en holdbar løsning omkring disse autonome situationer, for vi bruger en hulens masse politimæssige ressourcer, som vi gerne ville have brugt andre steder, siger Claus Oxfeldt til Ritzau.

Han tilføjer, at konfrontationerne også er en belastning af forholdet mellem politiet og offentligheden i andre situationer.

ExternalContent

Facebook
Twitter