Politiken udsolgt på rekordtid

Politikens optryk af en tidligere elitesoldats kontroversielle bog er blevet revet væk i landets kiosker, hvor begejstringen ikke er steget med salgstallene.

Politiken er blevet revet væk i landets kiosker og supermarkeder. (Foto: Jacob Gyldenløve © DR)

Politikens optryk af den kontroversielle bog "Jæger - i krig med eliten" af Thomas Rathsack har skabt rift om dagens eksemplar.

Ved halv 10-tiden har Ritzau spurgt efter avisen i 10 kiosker i København og Århus, og alle har meldt udsolgt.

- Politiken var udsolgt klokken halv ni, og jeg har i hvert fald haft 10 kunder allerede, der er gået forgæves efter den, fortæller Arne Pedersen fra Arne's Vin & Tobak i Københavns centrum.

Journalistisk beslutning

Salgs- og marketingsdirektør hos Politiken, Poul Skøtt, understreger over for Ritzau, at det er positivt at have udsolgt, og at optrykningen af bogen ikke handler om at tjene penge.

- Det var en journalistisk beslutning, ikke et stunt for at sælge aviser, siger han og uddyber:

- Vi gør det her i folks interesse, og selvfølgelig skal de så også have adgang til avisen, men vi er primært en abonnementsavis. Vi har sat oplaget lidt op, men vi var ikke klar over, at efterspørgslen blev så stor.

Synd for kunderne

Det tror Arne Pedersen imidlertid ikke på.

- De ved godt, at det sker. Det er en parodi, og det er synd for kunderne. De gør det kun for at få opmærksomhed, siger han.

Da Politiken i 1995 valgte at trykke Ritt Bjerregaards "Kommissærens dagbog" om hendes tid som kommissær i EU, solgte avisen 321.000 eksemplarer, hvilket var langt over det normale salg.

FacebookTwitter