Politikere bruger mafia-metoder

De københavnske politikere får kritik. De har nemlig skrevet et åbent brev til Faderhuset, hvor de skriver, at de vil forhindre ændringer af Ungdomshuset.

Der bliver brugt mafia-metoder i kampen om ungdomshuset, siger nogle politikere. (Foto: Lars Helsinghof © Scanpix)

Der er flere hug i dag til de københavnske politikere, som i et åbent brev til Faderhuset, har skrevet, at de vil forhindre dem i at ændre på Ungdomshuset. Det skriver gratisavisen Dato.

Jørgen Grønnegård, der er professor i offentlig forvaltning, kalder det fundamentalt forkert at gå efter en privat husejer på den måde, og Københavns kulturborgmester - Martin Geertsen fra Venstre, kalder det slet og ret mafia-metoder.

Håndværkere blander sig

Blandt andet fordi politikerne gør opmærksom på i brevet, at Faderhuset ikke skal regne med at håndværkere vil arbejde med at sætte huset i stand.

Sådan lød også truslen fra Byggefagenes Samvirke til Frikirken Faderhuset i går.

Men det er noget sludder, siger to store fagforbund.

Samvirket bakker op om det brev, som en række politikere har sendt til Faderhuset, hvor de truer med at vedtage en lokalplan, der reelt gør det umuligt for Faderhuset at bruge Ungdomshuset.

Uhørte metoder

Men at fagforeninger truer med at boycotte et byggeri - det hører ingen steder hjemme, lyder kritikken fra fagforeningen Træ, Industri og Byg - og Malerforbundet.

- Hvad bliver så det næste? At vi ikke må male Anders Fogh Rasmussens udestue, fordi vi ikke er enige med ham, siger Jørn Erik Nielsen fra Malerforbundet til Nyhedsavisen.

FacebookTwitter