Politikere foreslår grænse for varetægtsfængsling

En række partier i folketinget vil nu sætte en grænse for, hvor længe man kan sidde i varetægtsfængsel inden en endelig dom. Regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, foreslår en grænse på 8 måneder.

En række partier i folketinget vil nu sætte en grænse for, hvorlænge man kan sidde i varetægtsfængsel inden en endelig dom.Regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, foreslår en grænse på 8måneder.

Læs mereVaretægt -et gammelt stridsemneTema om varetægtsfængsling

Danmark har ingen øvre grænse for, hvor længe det er muligt atsidde varetægtsfængslet uden dom. Der bliver ikke ført statistikover varetægtsfængslinger, så ingen ved hvor lang den længstedanske varetægtsfængsling har været.

I øjeblikket sidder 34 christianitter fængslede på niende måned.De har udsigt til at tilbringe mindst et år bag tremmer, før derfalder dom i deres sager, og det har sat gang i debatten om dedanske regler for varetægtsfængslinger.

Grænse på otte måneder

Retsordfører i Dansk Folkeparti, Per Dahlgaard, vil ikke forholdesig til de konkrete sager om christianitterne, men han er megetkritisk over for de tidsubegrænsede varetægtsfængslinger.

- Det anser jeg ikke for at være en human måde at fængsle folkpå, siger Per Dahlgaard til TV AVISEN.

Dansk Folkeparti foreslår et loft på otte måneder, og det bliverstøttet af både det Radikale Venstre, Enhedslisten,Kristendemokraterne og SF.

Anne Baastrup, retspolitisk ordfører i SF, vurderer, at der iløbet af foråret næste år bliver stillet forslag om at tidsbegrænsevaretægtsfængsling.

Sidste år blev 6200 personer varetægtsfængslet i Danmark. 222sad i mere end et halvt år i fængsel uden dom i 2002.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter