Politikere om afsløringen af Se & Hørs metoder: Rystende og skandaløst

Over en bred kam er retsordførerne dybt forargede over Se & Hørs muligt ulovlige metoder til at skaffe kredioplysninger. De lægger op til politiske initiativer og indgreb.

SF's Karina Lorentzen. Som andre retsordførere er hun rystet og forarget over Se & Hør skandalen (Foto: © Keld Navntoft, Scanpix (arkivfoto))

Fra en bred politisk front lyder der en enstemmig forargelse over, at ugebladet Se & Hør tilsyneladende har benyttet sig af en it-kyndig person, til at skaffe adgang til kendte menneskers dybt fortrolige kreditoplysninger.

- Det er rystende, det havde vi ikke fantasi til at tro kunne ske i Danmark, lyder den gennemgående reaktion fra flere retsordførere.

Skeletterne ud af skabet

Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance, lægger op til en politisk kulegravning af sagen, i stil med den der fandt sted i England i kølvandet på en tilsvarende skandale i bladet News of the World:

- Skeletterne ryger ud af skabet i øjeblikket. Og der er ingen grund til at stole på de informationer som Aller Koncernen - der udgiver Se & Hør - kommer med. Det er nødvendigt med en politisk undersøgelse af skandalen, siger Simon Emil Ammitzbøll til DR-Nyheder.

Enhedslistens Pernille Skipper udelukker ikke en politisk kulegravnig. Men i første omgang afventer hun, at politiet og Datatilsynet undersøger sagen:

- Og kan de ikke finde svarene på alle spørgsmålene, kan der meget vel blive behov for flere undersøgelser, siger Pernille Skipper.

Ingen grund til at vente

Venstres Karsten Lauritzen ser også frem til, at myndighederne efterforsker, hvad der er op og ned i sagen:

- Men der er ingen grund til at vente med en politisk debat om nogle af de problemer skandalen rejser, ikke mindst behandlingen af personfølsomme oplysninger, siger Karsten Lauritzen.

SF: Endnu vigtigere med kommssion

Karina Lorentzen, retsordfører for SF, peger på, at hendes parti allerede før skandalen begyndte at rulle, har foreslået en overvågningskommission, som blandt andet skal se på, hvordan persondata bliver håndteret:

- Og de seneste dages udvikling gør det endnu vigtigere at få nedsat sådan en kommssion, siger SF´s retsordfører.