Politikere råber vagt i gevær efter angreb på muslimer

Enhedslisten vil have justitsministeren til at redegøre for sikkerhedssituationen for muslimer i Danmark.

Pernille Skipper (EL) kræver en redegørelse for sikkerheden omkring det muslimske mindretal.

- En forfærdelig hadforbrydelse, lyder det fra retsordfører Pernille Skipper (EL) om søndagens påsatte brand hos Islamisk Trossamfund på Dortheavej i København.

Der var kun materiel skade ved branden, som ifølge Københavns Politi blev påsat ved, at gerningsmanden havde kastet brandbar væske på en rude, som han derefter antændte.

- Heldigvis kom ingen til skade, men mange mennesker og børn har i dag været i fare - med al sandsynlighed, fordi nogen ikke bryder sig om deres religion.

- Det skal vi alle tage afstand fra, og vi skal råbe af vores lungers fulde kraft, at det ikke hører hjemme i et demokratisk samfund, siger Pernille Skipper i en skriftlig kommentar.

Retsordføreren vil nu bede justitsminister Søren Pind (V) om at redegøre for sikkerhedssituationen omkring det muslimske mindretal.

Pernille Skipper er ikke den eneste politiker, der udtrykker bekymring efter dagens angreb.

Angreb bliver mere legitimt

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev (R), siger, at der er "en bekymrende eskalering, hvor udfald og angreb mod andre grupper i samfundet bliver mere og mere legitimt".

- Bare det seneste år har vi set en række triste angreb mod minoriteter. Vi skal bekæmpe radikaliseringen i vores samfund. Lige meget hvilken form, og hvor den vokser frem.

- Vi bliver nødt til at indse, at den konstante konfliktoptrappende retorik blandt både politikere og medier har konsekvenser, siger Anna Mee Allerslev i en skriftlig kommentar.

Islamisk Trossamfund kalder på sin hjemmeside branden for "en terrorhandling".

- Vi har holdt konferencer om islamofobi, og ved mange lejligheder har vi gjort opmærksom på den stigende antipati og det had, der eksisterer mod muslimer i Dk, skriver organisationen.

Talsmand for organisationen, Imran Shah, siger til TV2 News, at de vil øge deres overvågning. Han siger samtidig, at de løbende er i dialog med PET og politiet, hvis arbejde organisationen ikke har noget at udsætte på.

Politiet har anholdt en 35-årig mand, som er tidligere idømt en behandlingsdom, og sigtet ham for brandstiftelsen hos Islamisk Trossamfund.

/ritzau/