Politikere rystede over dokumentar om chikane-sag fra Mariager

I DR-dokumentaren 'Løgn eller chikane i Mariager' sås der tvivl om mistanken mod en lokal mand, der har været sigtet for chikane i 429 dage.

Flere folketingspolitikere gik med i protestoptoget mod den chikane, som et lesbisk par angiveligt var blevet udsat for i Mariager. (Foto: Annelene Petersen © Scanpix)

- Det er lige før, jeg ryster. Jeg er chokeret, vil jeg sige, og jeg har en meget ubehagelig fornemmelse i kroppen.

Sådan siger tidligere medlem af Folketinget for Radikale, Anne Marie Geisler Andersen, efter at have set DR-dokumentaren ’Løgn eller chikane i Mariager’ om et lesbisk par, der i 2014 angiveligt var blevet chikaneret gentagne gange på grund af deres seksualitet.

Dokumentaren hverken be- eller afkræfter, om der har fundet chikane sted. Men dokumentaren sår tvivl om mistanken mod Carsten Anhøj, som har været sigtet for chikanen i 429 dage.

Sagen fik stor opmærksomhed i de danske medier og førte blandt andet til et protestoptog til fordel for seksuel frihed i Mariagers gader.

Anne Marie Geisler Andersen deltog sammen med flere folketingspolitikere.

Blandt andre Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen, der kalder dokumentaren for "rystende", og Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen.

- På samme måde som jeg ved demonstrationen i Mariager var fyldt af, at sådan må det ikke være, så har jeg på samme måde - nu hvor jeg har set dokumentaren - fornemmelsen af, at sådan her må det heller ikke være, siger han.

Carsten Anhøj har i 429 dage været sigtet for chikane mod et lesbisk par i Mariager. Men dokumentaren 'Løgn eller chikane i Mariager' sår tvivl om mistanken mod ham. Det ryster flere politikere.

Opslået af DR Nyheder på 22. februar 2016