Politikere undskylder for DF-hadegruppe

Folketingspolitikere, der har været medlem af gruppe på Facebook, der udstiller Pia Kjærsgaard som nazist, undskylder og tager afstand fra gruppen.

Folketingspolitikere beklager, at de har været medlemmer af en Facebookgruppe, der afbilleder Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti som nazister. (Foto: © facebook, facebook)

Flere folketingsmedlemmer for SF, Socialdemokraterne og De Radikale er medlem af facebookgruppen "Danmarks Løver - modstandsbevægelsen mod DF's besættelsesmagt".

På gruppens side på internettet er Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard afbilledet i naziuniform med hagekors på armen og SS-troppernes symbol på kraven.

Et andet manipuleret billede viser hele toppen af Dansk Folkeparti fremstillet som nazister med Peter Skaarup heilende øverst i billedet.

'Dybt beklageligt'

Den radikale Bente Dahl er en af de folketingspolitikere, der er med i facebookgruppen.

- Jeg beklager virkelig, at skulle optræde på den gruppe. Jeg kan ikke mindes selv at have meldt mig ind i den. Jeg tager skarp afstand fra den slags manipulation af billeder. Jeg beklager meget, at jeg er kommet ind i den sammenhæng, siger Bente Dahl.

Også SF´s folketingsmedlemmer Steen Gade og Kamal Qureshi optræder på medlemslisten af facebookgruppen.

- Jeg tager stærkt afstand fra den slags nedværdigende agitation. Jeg husker ikke, hvordan jeg er kommet med i Facebookgruppen, og har straks sørger for at melde mig ud, skriver Steen Gade i en mail til DR Nyheder.

SFs menneskerettighedsordfører Kamal Qureshi siger, at han heller ikke har været bevidst om sit medlemsskab af facebookgruppen:

- Jeg har ikke holdt øje med facebookgruppen, og jeg er ikke klar over, hvilke grupper jeg er med i.