Politisk flertal: Prinsgemalen beholder sine 8 millioner

Ingen af de tre største partier vil skære i ydelsen til kongehuset, når prins Henrik går på pension.

Prins Henrik vil stadig være der til at støtte dronning Margrethe, selvom han går på pension, og derfor skal der ikke ændres i hans ydelse, mener Dansk Folkeparti. (Foto: Morten Stricker © Scanpix)

Selv om prins Henrik går på pension, vil han stadig modtage de otte millioner kroner, som der er afsat til ham i 2016.

Hverken Venstre, Socialdemokraterne eller Dansk Folkeparti vil skære i ydelsen til kongehuset, når prins Henrik fra 1. januar "drosler ned".

- Det mener jeg ikke, vi skal. Der er ingen tvivl om, at prinsen stadig vil være der til at støtte dronningen, selv om det bliver fra en mindre synlig post, siger finansordfører René Christensen (DF).

Fremover vil 81-årige prins Henrik kun i meget begrænset omfang deltag i officielle arrangementer.

Prinsen vil ikke deltage i statsbesøg i udlandet, nytårskure, Folketingets åbning og modtagelse af ambassadører.

Men da beslutningen ikke får betydning for kongehusets samlede aktivitetsniveau, skal der efter statsministeren Lars Løkke Rasmussens mening ikke ændres i den statslige ydelse til kongehuset.

En melding, som Socialdemokraterne bakker op omkring.

- Jeg er sikker på, at der, som det er kutyme, har været dialog mellem kongehuset og statsministeriet, og jeg er sikker på, at der er udmærkede bevæggrunde for statsministerens henstilling, siger finansordfører Benny Engelbrecht.

På Finansloven 2016 er der afsat 79,5 millioner kroner til dronning Margrethe. I det beløb indgår en ydelse på otte millioner kroner til prins Henrik.

/ritzau/

Facebook
Twitter