Politisk nej til brugerbetaling for TV 2

Socialdemokraterne vil ikke være med til at gøre TV 2 til en betalingskanal. Partiet er dog klar til nye forhandlinger for at sikre stationens vaklende økonomi.

Anne-Mette Rasmusen og Thomas Evers Poulsen i TV 2's populære underholdningsprogram Vild med Dans. (Foto: Mogens Flindt © Scanpix)

Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti afviser enhver snak om brugerbetaling for TV 2, der er i store økonomiske problemer.

- Det er utroligt vigtigt at bevare TV 2 som en public service-institution - det vil sige en service, der er tilgængelig for alle danskere. Hvis vi indfører brugerbetaling, så er TV 2 ikke længere tilgængelig for alle, så det er vi ikke indstillede på, siger S-medieordfører Mogens Jensen.

Andre overvejelser

Heller ikke Karin Nødgaard, Dansk Folkepartis medieordfører, er glad for forslaget. Hun ser frem til den endelige plan fra TV 2's bestyrelse. En plan der ventes klar senest i begyndelsen af december.

Jeg håber, at den vil rumme andre overvejelser. Som udgangspunkt er vi ikke tilhængere af brugerbetaling. Det vil være frygteligt, hvis vi får et TV 2, der ligner andre betalingskanaler, siger hun.Åben for andre muligheder TV2 har en gæld på 850 millioner kroner, og den kan ifølge de to medieordførere betales på andre måder end via brugerbetaling. TV 2 ejer for eksempel en del af sendenettet og et helt eller delvist salg kan barbere en del af gælden.

- Det vil kunne indbringe 500-600 millioner kroner. Man kan også se på, om TV 2 skal have forpligtelser i forhold til filmproduktion. Endelig koster det 60 millioner ekstra om året, at TV 2 producerer to steder. Det er ikke en nem beslutning, men bestemt også en mulighed, siger Mogens Jensen med henvisning til de to hovedsæder i Odense og København.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk