Pollensæsonen er startet - en måned tidligere end normalt

Der er fundet pollen fra el og hassel i København. Den tidlige sæsonstart skyldes det milde vintervejr.

Lider du af birkepollenallergi, kan du også blive ramt af den tidlige pollen fra el og hassel. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Pollensæsonen er begyndt - og det en hel måned tidligere end normalt, skriver Astma-Allergi Danmark.

Det er i København, at der er målt el og hassel her i januar.

- Det er cirka en måned tidligere end en gennemsnitlig sæson. Vi skal tilbage til 2007 for at finde en tidligere sæsonstart end i år. Normalt starter sæsonen for forårspollen først midt i februar, siger biolog og leder af pollentællingerne ved Astma-Allergi Danmark, Karen Rasmussen, til astma- og allergiforeningens hjemmeside.

For både el og hassel gælder det, at der er 'få pollen' i luften, og varslet gælder indtil nu kun for målestationen i København og ikke den i Viborg.

Der skal kulde eller nedbør til

Det milde vintervejr får skylden.

- Milde vejrforhold med lune temperaturer og solskin giver normal flest pollen. Der er dog stadig lidt håb for dem, som allerede snøfter. Kommer der perioder med nedbør eller kulde, kan det nemlig bremse pollenspredningen, skriver Astma-Allergi Danmark på sin hjemmeside.

Lider du af birkepollenallergi, kan du også blive ramt af den tidlige pollen fra el og hassel.

- Hvis man har allergi over for birkepollen, som over halvdelen af Danmarks en million pollenallergikere, kan man derfor opleve symptomer på høfeber eller astma allerede nu, lyder det.