Populær julegave kan koste dig en færdselsbøde

Populært selvbalancerende legetøj er ikke lovligt på veje og fortove. Styrelse vil nu undersøge reglerne i andre lande.

Stjerner som Justin Bieber, Mario Balotelli og Chris Brown bruger dem. Det populære selvbalancerende og elektriske køretøj Segboard er på kort tid blevet ultrapopulært. Efterspørgslen efter de små boards under juletræet er steget med rekordfart, fortæller prissammenligningssiden Pricerunner.dk

Også Dansk Supermarked mærker en stigende efterspørgsel.

- De er blevet voldsomt populære blandt børn og unge. Vi forventer, der kommer til at ligge en del under juletræerne i år, siger Maia Sejersen, kommunikationsdirektør i Dansk Supermarked Group.

Der er bare et men...

Men det populære julegaveønske er slet ikke lovligt på offentlige veje, fortæller Janni Torp Kjærgaard, kontorchef i Center for Biler og Grøn Transport i Trafik- og Byggestyrelsen.

- Sådan som vi har vores regulering i dag, der stiller vi krav om, at elektrisk en-akslede køretøjer skal have et bremsesystem, som svarer til baghjulsbremser på en cykel. Og de skal have reflekser og styr, siger hun.

Og det er der ikke på nogen af de mange køretøjer, der går under navne som for eksempel U-runner, Segboard, Hoverboard, Airboard og Airwheel. Derfor må de slet ikke bruges de steder, hvor færdselsloven gælder. Det vil sige på veje, fortove og cykelstier.

- Det vil sige, de kan kun anvendes på lukkede skaterbaner og lignende, forklarer Janni Torp Kjærgaard.

Undersøgelse af andre lande i gang

Gør man det alligevel, så kan det koste en bødestraf, siger hun.

Ifølge Nordsjællands Politi har der endnu ikke været tilfælde, hvor politiet har sigtet nogen for at køre på et board. Derfor er der heller ikke taget stilling til bødestørrelsen, men et forsigtigt bud lyder på ”omkring 1.000 kroner”, siger pressekoordinator Henrik Suhr.

Trafik- og Byggestyrelsen vil nu undersøge reglerne i andre lande. Det vil ifølge Janni Torp Kjærgaard tage nogle måneder.

- Vi forventer, at vi i starten af det nye år har et overblik over, hvordan reguleringen

FacebookTwitter