Populære græske ferieøer åbner: Men vil du afsted i morgen, kan det blive svært

Fremover kan man rejse til flere græske øer og Cypern. Du kan godt bestille charterrejsen nu, men skal ikke forvente at komme afsted før den 26. juni.

Santorini er en græsk vulkanø, der ligeledes er gået fra orange til gul. (Foto: Mads Jensen © Copyright: www.FedeFotos.dk)

Hvis du er ved at køre årets sommerferie i stilling, så er der her til eftermiddag blevet flere destinationer at vælge mellem.

Udenrigsministeriets Borgerservice har nemlig opdateret rejsevejledningerne, hvilket blandt andet betyder, at Cypern samt flere græske ferieøer som Kos, Rhodos, Naxos, Samos, Lesbos og Chios går fra orange til gul.

Dermed kan du altså rejse afsted uden at skulle gå i isolation, når du vender hjem.

Og det vækker begejstring i rejsebranchen.

- Det er dejligt, at Rhodos åbner. Vi havde dog håbet, at det samme ville ske med Kreta. Men Rhodos er blandt de to-tre mest populære græske øer, så det er rart, der kommer liv i den, siger Peder Hornshøj, der er administrerende direktør hos Bravo Tours.

- Hver eneste gang, der er noget, der bliver frigivet, så får vi travlt, fortsætter han.

Selskaber tilbyder først rejser fra den 26. juni

Men selv om du kan få lov til at bestille charterrejser til en række nye destinationer fra nu af, så vil charterselskaberne altså først kunne tilbyde dig afgang fra den 26. juni, hvor planen er, at det hele åbner.

- Der vil være begrænset mulighed for at komme afsted før den 26. juni, siger Peder Hornshøj og tilføjer, at man ikke kan stille med fly hurtigere.

Samme melding kommer fra Jan Vendelbo, der er administrerende direktør i Spies.

Hvad går i gang i maskineriet nu, efter at flere regioner er blevet gule?

- Der går faktisk ikke så meget i gang. Det er super positivt, at der er mere, der bliver gult, men vi har først fly til Rhodos den 26. juni. Det er der, vi planlægger at flyve, siger Jan Vendelbo.

Midt i maj blev Mallorca malet gul, og dermed er det en af de destinationer, hvor charterrejsen kan gå til før den 26. juni, hvis du ikke kan vente til den dato. (Foto: Jaime REINA © Ritzau Scanpix)

Du kan dog sagtens komme på charterrejse til områder, der i længere tid har været gule som eksempelvis Mallorca, Gran Canaria og Lanzarote.

Men dem, der netop er gået fra orange til gul, skal du altså ikke regne med at komme til før den 26. juni hos de rejseselskaber, DR Nyheder har talt med.

Det gælder også hos Tui.

- Folk kan gå ud nu og bestille til vores første afgange, men på grund af situationen har vi udskudt vores program, så det starter den 26. juni, forklarer Tuis pressechef Mikkel Hansen.

Det kan ikke betale sig

Årsagen til, at du først vil kunne booke charterrejser til eksempelvis Kos, Rhodos og Cypern fra den 26. juni, er, at andet ikke kan betale sig, vurderer Lars Thykier, der er administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

- Når det kommer til charterrejser, skal man have hele flyveren fyldt, før man tjener penge på det, forklarer han.

Du kan dog godt komme afsted før, hvis du blot kigger mod de rejsebureauer, der arrangerer individuelle rejser, råder Lars Thykier.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk