Populært skumlegetøj skal fjernes fra butikshylderne: Indeholder skadelig kemi

12 udgaver af legetøjet squishies trækkes tilbage fra butikkerne, fordi de er skadelige for børn.

Svampelegetøjet kaldet Squishy er populært blandt børn..Skildpadden i midten er blandt de 12 testede produkter, som nu skal fjernes fra butikkerne. (Foto: Miriam Dalsgaard © Scanpix)

12 udgaver af det populære skumlegetøj squishies trækkes fra markedet, da de indeholder farlig kemi, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet.

12 udgaver af legetøjet afgav i en test 'alt for mange skadelige stofferø' og er direkte skadelige for børn, oplyser ministeriet.

- Det er helt uacceptabelt, at der sælges legetøj, som kan skade børn. Det er branchens ansvar, at de produkter, de sælger, er lovlige og fri for skadelig kemi.

- I dette tilfælde er der tale om alvorlige overtrædelser, hvor børn indånder stoffer, der kan være slimhindeirriterende og på sigt skade forplantningsevnen og leveren, lyder det fra miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

De 12 testede produkter, bliver nu sendt til Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion, som skal sikre, at de fjernes fra hylderne, samt vurdere, om der er grundlag for en politianmeldelse.

Resultaterne af Miljøstyrelsens test bliver sendt til resten af EU, så alle medlemslande bliver opmærksomme på problemet.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter