Portræt af "Jønke"

En af rockergruppen Hells Angels spidser, Jørn Jønke Nielsen, er igen kommet i politiets søgelys. Denne gang i forbindelse med et drab natten til søndag i forlystelsesgaden Jomfru Ane Gade i Aalborg, hvor han blev anholdt af politiet efter at have været til stede i forbindelse med i et slagsmål, der kostede en 28-årig mand livet.

En af rockergruppen Hells Angels spidser, Jørn Jønke Nielsen, erigen kommet i politiets søgelys. Denne gang i forbindelse med etdrab natten til søndag i forlystelsesgaden Jomfru Ane Gade iAalborg, hvor han blev anholdt af politiet efter at have været tilstede i forbindelse med i et slagsmål, der kostede en 28-årig mandlivet.

Det er ikke første gang, at den berygtede rocker er i politietssøgelys.

Hells Angels-rockeren blev født i 1960 på Søborg Torv. De førsteto år af Jønkes liv, kom der ifølge familien ikke en lyd over denlille drengs læber, men det har ændret sig siden, hvor han blandtandet har profileret sig som Hells Angels' talsmand.

Allerede i slutningen af 70'erne begyndte Jønke at interesseresig for motorcykel-miljøet, og han var en af foregangsmændene vedHells Angels stiftelse i Danmark. I 1984 blev han mistænkt for atstå bag drabet på præsidenten fra den rivaliserende klub, Bullshit,Henning Norbert Knudsen, bedre kendt som "Makrellen".

Jønke flygtede efter drabet fra Danmark og aflagde både"brødrene" i Frankrig og Canada et besøg. Under flugten benyttedehan i 1985 lejligheden til at udgive sin første bog, "Mit Liv",hvori han tilstod drabet på "Makrellen". Den danske befolkning varet godt publikum, og bogen blev hurtigt en bestseller.

Den 2. marts 1988 vendte Jønke atter hjem til Danmark, hvor hanblev sigtet og i august idømt 16 års fængsel for drab påBullshit-lederen. På udgange fra fængslet turnerede Jønke rundt ilandet og fortalte - for 7000 kroner pr. foredrag - om drabet på"Makrellen". Jønke proklamerede, at han intet fortrød, fordi"Makrellen" havde været en trussel mod hans nærmeste og modHA'erne.

I 1992 var han parat med en opfølger til sin bestseller. "MitAndet Liv" blev en ligeså stor succes som debutbogen.

Hen mod slutningen af sin afsoning blev Jønke - som led i denverserende rockerkrig - forsøgt dræbt i Statsfængslet i Jyderup,men han overlevede. Søndag røg han atter i politiets net, da hanblev anholdt efter knivdrabet i Aalborg.

/Ritzau