Posedame hængt ud på Facebook

En posedame fra Kolding er blevet hængt ud på internet-mødestedet Facebook. Nysgerrighed drev en gruppe unge til at efterlyse viden og fotografier.

En posedame i Kolding er blevet hængt ud på Facebook. (Foto: Midtjyske Medier/Scanpix)

En posedame fra Kolding er blevet interessant for en gruppe mennesker, at de har hængt hende ud på internet-mødestedet Facebook i fuld offentlighed med fotos. Samtidig efterlyste initiativtagerne personer, der kunne komme med oplysninger og flere fotos, skriver JydskeVestkysten.

"Har I nogen sinde overvejet, hvem posedamen er? Hvorfor hun altid hænger ud på togstationen, og hvad hendes diæt er? Så skriv endelig, hvis I kender noget til hende eller kender nogle historier om, hvordan hun er endt, som hun er. Og endelig læg billeder ind, hvis I har nogle", lød opfordringen.

Også i Århus blev en person hånet på nettetForfølgelsen på Facebook er ikke den første af sin art. Tidligere har 800 brugere forfulgt og hånet en mand i Århus. Fænomenet er fulgt med de sociale fora på internettet, og er en alvorligere krænkelse af privatlivets fred, mener adjunkt Thomas Ploug fra Aalborg Universitet i København.

- Der er nogle ting, vi har ret til at have for os selv, men jeg tror ikke, at de folk, som gør det her, har opdaget alvoren i det, siger han. Det var den 18-årige Nikolai Pedersen fra Vejen, der sammen med nogle veninder oprettede Facebook-gruppen om posedamen, som 250 brugere er blevet medlem af.

Siden netop slettet

- Den blev oprettet kort før jul. Mest ment som en joke og en happening, fordi vi hyggede os med det og syntes, at det var spændende at vide, hvad der gemte sig af historier og viden bag posedamen. Men er der folk, som føler sig krænket, og hvis det er ulovligt at hænge hende ud på Facebook, sørger jeg naturligvis omgående for, at siden fjernes, lyder det fra Nicolai Pedersen.

Siden JydskeVestkysten har talt med Nikolai Pedersen er siden blevet slettet.

Facebook
Twitter