Positive influenzaprøver sætter rekord: Højeste i fem sæsoner

Næsten 700 mennesker blev registreret med influenza i uge fire.

Det er ældre over 65 år og de helt små børn, der var hårdest ramt af influenza i uge fire. (Foto: © MARIA HEDEGAARD, Scanpix)

Sæsonen for influenza er godt i gang i Danmark, og i uge fire blev der sat rekord i antallet af registrerede influenzasmittede.

Ud af de 2.002 personer, der blev testet, blev 692 registreret med enten influenza A eller B. Og det er det højeste antal positive prøver i en enkelt uge sammenlignet med de seneste fem sæsoner.

Det oplyser Statens Serum Institut.

- Det er et udtryk for, at der er mange, der kommer ind og får taget en prøve. Men vi kan også se, at den influenza type, der dominerer, desværre ikke er dækket af årets influenzavaccine, som mange danskere har fået, siger Tyra Grove Krause, der er overlæge og afdelingschef på instituttet.

147 personer er blevet testet positive for influenza A, mens 545 havde influenza B.

Stigning vil fortsætte

Ifølge hende har antallet af influenzaramte ikke toppet endnu. Derfor vil der fortsat være travlt hos de praktiserende læger og hospitalerne, fordi flere skal have taget prøver.

- Vi forventer, at der i de kommende uger vil være en stigning i antallet af influenzaramte danskere. Hvis man er syg, skal man undgå at smitte andre og holde sig hjemme fra arbejde, når man er syg, siger hun og fortsætter:

- Hvis man går og hoster, så skal man ikke gøre det i håndfladen, men enten i albuen eller i ærmet og vaske hænder hyppigt i løbet af dagen, så man ikke smitter andre.

Forekomsten af positive influenzaprøver var højest hos de ældre over 65 år og hos børn i alderen nul til fire år.