Postautomater bliver handicapvenlige

Post Danmark ændrer nu sine 120 døgnpostautomater så handicappede i kørestol også kan bruge dem.

Post Danmark ændrer nu firmaets døgnautomater med pakkepost. (Foto: Medgyesi © Scanpix)

Post Danmark tager nu konsekvensen af en skleroseramt mands tur rundt i Danmark sidste år i kørestol.

Den 39-årige Jens Holst kørte sidste år gennem Danmark i sin kørestol for at vise, hvor mange steder tilgængeligheden for handicappede er for dårlig.

Et af stederne, han fandt, var Post Danmarks 120 pakkeautomater, Døgnposten. Her var det svært både at komme til tastaturet og nå de øverste pakkeluger, når man sad i kørestol.

Handicapvenlig højde

Siden da har der været en løbende dialog mellem Jens Holst og Post Danmark og derfor bliver postautomaterne nu ændret.

Skærmpanelerne på alle automaterne er blevet sænket, så kørestolsbrugere kan nå dem. Samtidig kan man ved tilmelding til Døgnposten registrere sig som kørestolsbruger, så man altid får udleveret sine pakker i handicapvenlig højde, hvis man har brug for det.

- Døgnpost-automaterne er kommet for at blive, og derfor er det vigtigt, at alle kan bruge dem. Jeg synes, at det her er en god sag, fordi Post Danmark er med til at vise alle andre, at man godt kan lave tingene, så også folk med handicap kan bruge dem, siger Jens Holst.

Fornøjelse at have dialog

Også kunder, der ikke er tilmeldt Døgnposten får af og til leveret en pakke i automaten, hvis de ikke er hjemme, når postbuddet kommer med den. Den type pakker vil fremover altid blive udleveret i en låge, som kan nås fra en kørestol.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at Døgnposten ikke fra starten var brugbar for kørestolsbrugere. Det har vi rådet bod på nu, og det har været en fornøjelse at have dialogen med Jens, siger Eva Malene Hartmann, som er chef i Post Danmark Privatkunder i en udtalelse.

FacebookTwitter