PostNord satte pakkerekord: 11 millioner forsendelser i julen

Selskabet har i år oprettet 100 nye poststeder for at klare presset fra nethandlen.

December har været en travl måned for de firmaer, der står for at sende julepakker for danskerne. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) (Foto: © Philip Davali, Scanpix)

Med en stigende handel på nettet i december har der været pres på posthusene og afhentningsstederne.

Danskerne har købt så mange julegaver hos netbutikker i år, at PostNord har sat pakkerekord og været ude med 11 millioner forsendelser fra nethandlen i julen. Sidste år lå tallet på 10 millioner.

Det oplyser PostNords kommunikationsrådgiver, Christian Dahl Svendsen.

Generelt har danskernes forbrug med dankortet været lidt mindre end sidste år, men på netfronten er antallet af køb steget med 18 procent fra perioden den 1. december til 23. december, oplyser Nets.

PostNord havde inden jul forberedt sig på pakkeboomet og oprettet 100 nye poststeder for at kunne håndtere den stigende mængde pakker. Firmaet nåede ud med alle forsendelser inden jul, oplyser Christian Dahl Svendsen.

Ifølge data fra PostNord er forsendelserne spredt ud over det meste af landet. De fem postnume, der i gennemsnit per husstand har modtaget flest pakker, er Klarup i Nordjylland, Vedbæk nord for København, de to midtjydske postnumre Skødstrup og Mårslet og Jyllinge på Østsjælland.

DR Nyheder har forsøgt at komme i kontakt med GLS, der ligeledes står for at levere en stor del af danskernes pakker, men de er ikke vendt tilbage.