Poul Erik Skov Christensen stopper i 3F

Fagforbundet 3Fs formand Poul Erik Skov Christensen stopper som formand.

Poul Erik Skov Christensen stopper som forbundsformand i 3F. (Foto: Torkil Adsersen © Scanpix)

Ved den kommende kongres i landets største fagforening træder forbundsformanden af efter 18 år som leder.

Af helbredsmæssige årsager går Poul Erik Skov Christensen af som forbundsformand i 3F, oplyser fagforeningen i en pressemeddelelse.

Poul Erik Skov Christensen lider af hjerteproblemer, og efter en undersøgelse for nylig vælger han at sige stop.

Afgangen sker på 3Fs kongres, der starter i Aalborg den 14. september og varer til den 19. september.

Helbredsproblemer

- Jeg har inden for de seneste få dage konstateret, at tidligere problemer med mit helbred desværre er kommet tilbage.

- Jeg har været af den overbevisning, at jeg havde lagt de problemer bag mig, men må desværre indse, at det ikke har været tilfældet, siger Poul Erik Skov Christensen.

Han har siddet som forbundsformand siden 1995, hvor han blev valgt som formand for det daværende SiD efter et kampvalg med Willy Strube. 10 år senere blev han formand for 3F, der blev til efter Danmarks største faglige fusion i 2005.

Nye kandidater til formandspost

Indtil videre har to kandidater meldt sig til at afløse Poul Erik Skov Christensen på posten som forbundsformand i 3F.

I foråret meldte formanden for 3Fs Transportgruppe, Jan Villadsen, sig som kandidat, og det ville have været det første kampvalg for Poul Erik Skov Christensen siden valget mod Willy Strube.

Kampvalget bliver nu uden Poul Erik Skov Christensens deltagelse, men Jan Villadsen ser alligevel frem til at diskutere udviklingen af 3F på kongressen, der starter om 12 dage.

- Der er stadigvæk behov for, at vi diskuterer, hvad vi gerne vil med 3F. Det glæder jeg mig til at gøre frem mod kongressen, siger Jan Villadsen.

Beslutning stor overraskelse

Han bliver udfordret af forbundssekretær Per Christensen, der mandag meddelte sit kandidatur. Han støttes af et meget stort flertal af 3Fs daglige ledelse, og Per Christensen er glad for opbakningen i 3F's ledelse.

- Der er ingen tvivl om, at Poul Eriks beslutning kommer som en stor overraskelse, og jeg beklager beslutningen.

- Jeg ser frem at diskutere processen med vores hovedbestyrelse på torsdag og derefter med resten af organisationen frem mod kongressen, siger Per Christensen.

Per Christensen har tidligere været tillidsrepræsentant på Aalborg Portland, næstformand i cementarbejdernes fagforening og siden 2005 forbundssekretær i 3F.

Facebook
Twitter