Præst fra Tømmerup sigtes for yderligere overgreb mod børn

Den fængslede præst har frivilligt valgt at forlænge sin varetægtsfængsling med yderligere fire uger.

Præsten arbejdede her i Tømmerup Kirke nær Kalundborg, indtil han selv sagde sit job op på grund af sagen.

Sagen mod en 46-årig præst fra Tømmerup nær Kalundborg vokser.

Præsten, som har siddet varetægtsfængslet siden juni, sigtes nu for seksuelle overgreb mod yderligere tre børn.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Præsten er dermed sigtet for 11 forhold mod i alt fire drenge og én pige i alderen 12-17 år. Sigtelserne lyder på samleje, forsøg på samleje samt andre seksuelle forhold end samleje og blufærdighedskrænkelse.

Da sagen stadigvæk efterforskes, ønsker politiet ikke at uddybe sigtelserne yderligere. I pressemeddelelsen frem går det dog, at præsten erkender forholdene delvist.

Den fængslede præst har i dag valgt frivilligt at få forlænget sin varetægtsfængsling i yderligere fire uger.

Præsten erkendte på et retsmøde den 20. september samleje og andre seksuelle overgreb på en mindreårig pige. Overgreb, der fandt sted fra pigen var 12 år gammel. Dengang nægtede han dog at have haft anden seksuel omgang med en mindreårig dreng.

Politiet ophævede navneforbud

Den 46-årige præst blev anholdt og varetægtsfængslet i juni. Men i august valgte politiet at ophæve navneforbuddet og efterlyse forældre og unge, der måtte ligge inde med oplysninger om præsten.

Præsten har ifølge flere kilder, som DR Nyheder har talt med, været vellidt i lokalsamfundet og arrangeret flere sommerlejre for børn for at lokke yngre medlemmer til kirken. Flere af de børn, som gik til konfirmationsforberedelse hos ham, har også flere gange overnattet hos ham på præstegården i Tømmerup.