Præster: Nej tak til imamer

En række folkekirkepræster og teologer afviser at byde imamer ind i folkekirken. Kirken og moskeen er ikke religiøse medspillere, siger de kristne.

Imamer er ikke velkomne i folkekirken, fastslår nyt netværk af islamkritiske folkekirkepræster og teologer.

- Hensigten er at slå fast, at kristne og muslimer ikke tror på den samme gud, og at kirken og moskeen derfor ikke er religiøse medspiller, fastslår et nyt netværk på 60 præster og teologer.

Kendte præster og debattører

Med i netværket er blandt andre fremtrædende præster og debattører som Niels Højlund, Sørine Godtfredsen, Edith Thingstrup, Morten Kvist og Katrine Winkel Holm.

Ifølge det nye netværk er det problematisk, når danske folkekirkepræster inviterer imamer indenfor.

- Kirken kan ikke snakke sig til enighed med imamerne uden at forråde kirkens herre: Kristus, som ifølge islam kun er en inferiør "profet", underordnet Muhammed.

Grin med evangeliet

Når præster holder fællesbønner med muslimerne gør de grin med evangeliet, fastslår netværket, der på samme måde tager afstand fra tiltag som f.eks. religionsråd med imamer.

- Biskopperne og imamerne er ikke religiøse kolleger, der blot har lidt forskellige varer på hylderne. Der er brug for, at folkekirkepræster slår disse ting fast, ligesom der er brug for at studere og kritisere islam, mener initiativtagerne til netværket, som dog samtidigt understreger, at hensigten er at kritisere islam, ikke den enkelte muslim.