Pres på virksomheder: 10.000 unge mangler en praktikplads

Industrien vil efter nytår besøge 1.000 virksomheder i et forsøg på at skaffe flere praktikpladser.

Nu vil CO-Industri og Dansk Industri opsøge 1.000 virksomheder for at skaffe flere lærlingepladser. (Foto: Grundfos)

Næsten 10.000 unge på erhvervsskolerne mangler stadig en praktikplads for at blive færdig med deres uddannelse, og ífølge industrien er løsningen ikke mere skolepraktik, sådan som flere politikere mener.

- Det handler om at give de unge mere erhvervserfaring, fordi alle virksomheder foretrækker nogen, som kender livet på en arbejdsplads, siger Peter Rimfort, der er souschef i CO-industri.

Derfor går både arbejdsgivere og ansatte i industrien nu aktivt ind i jagten på flere praktikpladser.

Effekt at sidde face-to-face

I starten af næste år vil CO-Industri og Dansk Industri sammen banke på døren hos 1.000 virksomheder for at høre, om der er plads til én eller to lærlinge mere i virksomheden.

- Det har større effekt at sidde face-to-face og snakke om tingene i stedet for at modtage et brev, hvor man bliver opfordret til et eller andet, siger Peter Rimfort.

Det tror uddannelseschef i Dansk Industri Lone Folmer Berthelsen også.

- Jeg tror faktisk, at rigtig mange virksomheder vil finde ud af, at de kan tilbyde meget mere. Det er ikke fordi de ikke vil, men de har bare ikke set, at de også her har en mulighed for at bidrage med noget, siger hun.

Juleønske er praktikplads hvert sted

Peter Rimfort vil ikke sætte tal på det ønskede antal praktikpladser, men juleønsket er en praktikplads fra hver virksomhed, der besøges.

De to organisationer vil forsøge at overtale virksomheder, der ikke har lærlinge, til at tage en lærling, samt tage en snak om muligheden for at tage en lærling mere, hvis virksomheden har lærlinge i forvejen.

Har en virksomhed íngen lærlinge har tilbydes der hjælp til at blive godkendt.