Pressechef: Læk kom fra Jægerkorpset

Det var Jægerkorpset selv, der lækkede oplysningen om dets kommende udstationering i Irak i 2007. Det har Forsvarsministeriets pressechef Jacob Winther fortalt i et interview til DR Nyheder.

Forsvarsminsiter Søren Gade sammen med sin pressechef, Jacob Winther, der for tre måneder siden fortalte, at lækken kom fra Jægerkorpset. (Foto: © ERIK LUNTANG / EUP-IMAGES, s)

Det var Jægerkorpset selv, der lækkede oplysningen om dets kommende udstationering i Irak i 2007. Det har Forsvarsministeriets pressechef Jacob Winther fortalt til DR Nyheder.

- TV2 ringer til mig og siger, at de har den oppe fra Jægerkorpset, siger Jacob Winther til DR Nyheder.

Oplysningen fremgår af et interview med pressechefen for tre måneder siden. Her siger Jacob Winther flere gange, at det er Jægerkorpset selv, der står bag lækken.

- Jeg ved fra TV2 - for TV2 siger til mig - at de har fået den oppe fra Jægerkorpset, siger Jacob Winther.

Dyb undren

Oplysningen om, at det skulle være Jægerkorpset selv, der havde lækket historien, giver anledning til dyb undren i jægersoldaternes fagforening.

- Det overrasker mig meget, hvis det skulle være sandt. Jægerkorpset er et korps, som går op i at holde oplysninger internt. Man værner om fællesskabet, fordi man løser opgaver i fællesskab, så det overrasker mig meget, hvis det skulle være sådan, siger Jesper Hansen, formand for Centralforeningen for Stampersonel.

Vrede i oppositionen

Christiansborg skaber det vrede i oppositionen, at Jacob Winther har fortalt at lækken skulle stamme fra Jægerkorpset.

- Hvis det her er rigtig, så har Forsvarsministeriet jo vidst, at de kunne begrænse antallet af personer, der kunne være årsag til den her famøse læk fra april 2007. Men det er jo ikke det, Forsvarsministeriet har sagt til politiet, og det er heller ikke det forsvarsministeren har sagt til Forsvarsudvalget, siger Socialdemokraternes forsvarsordfører John Dyrby.

Han kræver nu endnu engang, at forsvarsministeren iværksætter en tilbundsgående undersøgelse af sagen. Men de konservatives forsvarsordfører Helge Adam Møller er lodret uenig med John Dyrby.

- Nu snævrer det ind til 100 mennesker i stedet for 300 mennesker. Der er ikke nogen jordisk chance for at finde ud af det, med mindre der er en, der selv tilstår, siger Helge Adam Møller.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53293ce06187a21d78e65adb