Prins Christian løb fra sin mor og søskende: Dejligt at prøve

Det blev et ægte Royal Run på Frederiksberg, da kronprinsesse Mary og alle fire børn løb med.

Da starten gik til det store løbe-event Royal Run på Frederiksberg midt i København, var der ægte kongeligt islæt.

Med var nemlig kronprinsesse Mary og de fire børn, prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine, der alle troppede op i den blå løbeuniform for at løbe 1,6 kilometer, en mil.

Især de to prinsesser var i hopla på den solbeskinnede dag og stod og varmede op med små hop og løb på stedet, mens kronprinsesse Mary brugte lidt af ventetiden til at snakke med de fremmødte børn, som skulle med ud på dagens første løbetur i hovedstaden.

Halvanden time forinden havde deres far, den kommende 50-års fødselar kronprins Frederik, taget hul på det store løbeevent, hvor over 70.000 er tilmeldt. Så mens kronprinsessen og børnene løb i København, sad kronprins Frederik i en helikopter på vej fra Aalborg til næste løbedestination, Aarhus.

Kl. 10:31 blev løbet skudt i gang, og forrest i feltet og med fuld kraft løb den kongelige familie, mens mange andre hundreder familier fulgte efter.

Starter går. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix) (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Prins Christian tog teten

Efter bare 7 minutter og 38 sekunder kom en glad prins Christian, 12 år, ind som den første af de kongelige. Med hænderne op over hovedet i jubel løb han som den første i familien over målstregen. Et minut senere og med en sand slutspurt kom prinsesse Isabella i mål med et stort smil.

Kronprinsesse Mary er en erfaren løber, men havde i dagens anledning sat tempoet lidt ned og fulgtes med sine to tvillinger, syvårige prins Vincent og prinsesse Josephine. De tre kom ind i en fin tid et par minutter efter prinsesse Isabella.

- Det gik rigtig godt. Det var rigtig dejligt at se alle de unge og voksne, der løb med, sagde kronprinsparrets ældste søn, 12-årige prins Christian efterfølgende til TV2.

Og de mange tusinder tilskuere på ruten skræmte ikke den unge prins.

- Det er noget nyt, og det var rigtig dejligt at prøve. Det vil jeg gerne prøve noget mere, sagde prins Christian.

Da han blev spurgt, om hans tid var god nok til at slå sin fars, lød det kække svar:

- Måske. Det håber jeg.

Prinsesse Josephine synes, det var hårdt

Også prinsesse Isabella var godt tilfreds med sin løbetur.

- Det gik rigtig godt, og det var rigtig sjovt at løbe med hele familien, selv om vi var lidt splittede, sagde hun.

Parrets yngste, prinsesse Josephine, havde røde kinder og konstaterede.

- Jeg synes, det var hårdt, hvortil mor, kronprinsesse Mary roste hendes gode løbestil.

Det er i øvrigt ikke eneste løbetur for kronprinsesse Mary i dag. Senere på eftermiddagen, i Odense, løber hun således 10 kilometer.

- Det var en herlig oplevelse med fire børn med fire forskellige slags fart på. Det var en stor fornøjelse og fin stemning, sagde Mary og krydsede sine fingre for, at løbeturen i Odense vil "løbe godt".

Facebook
Twitter