Prins Henrik bliver 70 år

Prins Henrik bliver 70 år i dag. Det blev i aftes fejret med en klassisk koncert i Tivolis Koncertsal. I dag er det familien og vennerne, der holder fest med fødselaren. Det sker på Fredensborg Slot, hvor der er fest fra morgenstunden.

Prins Henrik bliver 70 år i dag.

Det blev i aftes fejret med en klassisk koncert i TivolisKoncertsal.

Bagefter var der reception for 400 gæster i Tivolislottet. Detvar prinsens familie og venner, blandt andet fra hans virke somprotektor.

Læs mereHan virkersom en gemytlig mand. Med hang til god mad og vin falder prinsHenrik meget fint i tråd med tidens ånd. Men sådan har det ikkealtid været. Læs om prins Henrik. Prins Henrik

I dag er det familien og vennerne, der holder fest medfødselaren. Det sker på Fredensborg Slot, hvor der er fest framorgenstunden.

Tidligt opDagen starter allerede klokken ni med morgensang medstudentersangerne, Det Kongelige Kapel og prinsens venner foranFredensborg Slot.

Prins Henrik kan derfor ikke tillade sig at sove længe.

Og hele dagen kommer til at stå i familiens og vennernes tegn.Om aftenen er der middag på slottet med taler og dans ikuppelsalen.

Blandt gæsterne vil prinsens egen vennekreds, som han dyrkersine forskellige interesser med, også være at finde.

Se billedseriePrinsHenrik fylder 70 år fredag den 11. juni. Vi har samlet billeder fraprins Henriks liv i Danmark.Billeder af prins Henrik

Den tæller blandt andre sejlervennerne Paul Elvstrøm, ValdemarBandolowski og Jakob Johansen, jetset-vennerne Margit og ErikBrandt og Kiki Tholstrup og Roger Moore, skivennerne Peter Zobel ogPer Siesby samt jagtkammeraterne Christian Kjær og Peter Zobel.

Særligt indbudteDer er dog også særligt indbudte, herunder blandt andrestatsminister Anders Fogh Rasmussen, der holder en tale for dagensfødselar.

Derudover ventes både dronning Margrethe og prinsen selv atholde taler, som transmitteres på tv.

Resten af festen er privat. Klokken 00:30 er der fyrværkeri iparken bag slottet.

I dagens anledning har der været muligt at skrive en hilsentil H.K.H. prins Henrik. Du kan se dem her:

//xSrc='http://www.eplugs.net/plugs/GB2-8902/showPlug.js?'+escape(location.href)+'&gb2Rnd='+Math.random(); document.write('

Kronprinseparret Mary og Frederikvar med til at synge. Foto: Keld Navntoft, © Scanpix

Facebook
Twitter